Festa Major 2022

Els Falcons de Vilafranca recuperen la pira 6/6 per festa major

Aquesta figura que no es portava a plaça des de la Festa Major de l'any 2017 i, tot i el tremolor característic, es va descarregar sense cap problema

Els Falcons de Vilafranca recuperen la pira 6/6 per festa major. Falcons de Vilafranca

Els Falcons de Vilafranca recuperen la pira 6/6 per festa major. Falcons de Vilafranca

Els Falcons de Vilafranca recuperen la Pira 6/6 després de cinc anys. Aquesta Festa Major ha estat molt profitosa per a la colla dels Falcons de Vilafranca, ja que les figures que s'han realitzat durant els tres dies de la festa són d'una autèntica complexitat i constitueixen de les més dificultoses de tot el repertori falconer.

El dia 29 i després de la sorollosa tronada, la colla, seguint les directrius acordades amb l'Ajuntament, va dur a terme les següents figures durant la cercavila: dues piràmides de drets de 4, una pira 5/4, dues torretes i una escala de 8. Posteriorment, a la plaça de la Vila es va realitzar una actuació que comptava amb les següents figures: escala de 9, dotze pilars de 3 amb tombarella, una pira 6/5 i un pilar de 5 per sota.

El dia 30, és el dia que la colla destina a la realització dels pilars més espectaculars, així doncs després de la tradicional anada i tornada d'ofici, els falcons van realitzar el tradicional pilar de 5 per sota caminat, a més del posterior intent de pilar de 6, el qual van carregar enguany a Sant Quintí de Mediona.

Finalment, al dia 31 la colla executa la seva actuació de lluïment després dels balls i versos dels diferents elements del seguici. Així doncs, a quarts de 3 de la tarda la colla es trobava sobre l'empostissat de la plaça amb l'intent de la primera escala de 10 de la temporada que va pujar molt ordenadament i sense cap moment de perill. Seguidament es van realitzar dotze pilars de 3. Posteriorment, va arribar un dels moments més destacats i esperats per la colla, l'assoliment de la pira 6/6, figura que no es portava a plaça des de la Festa Major de l'any 2017 i que tot i el tremolor característic es va descarregar sense cap problema. La resta d'actuació no va ser menys interessant, ja que a partir d'aquest moment es van doblar el màxim nombre de figures: dues piràmides de drets de 5, dues torretes, tres ventalls un d'ell de 3 pisos; dos castells de 6 i per acabar, un pilar de 5 aixecat per sota i deixat net.

Un cop passada la Festa Major, la colla ara encara amb moltes ganes el seu següent objectiu: l'organització del 63è aniversari.  

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local