Carnaval 2023

La FAC posa en marxa un concurs per escollir el cartell del Carnaval de Vilanova

El concurs està obert des d'avui 21 de setembre fins al 5 de novembre de 2022

La FAC posa en marxa un concurs per escollir el cartell del Carnaval de Vilanova. Susana Nogueira

La FAC posa en marxa un concurs per escollir el cartell del Carnaval de Vilanova. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) posa en marxa un concurs de cartells per escollir la imatge gràfica del Carnaval 2023 de Vilanova i la Geltrú. Amb la finalitat de promoure "un carnaval participatiu", la creació de l’obra està adreçada a tothom que vulgui participar. Només es podrà presentar una obra per persona i el cartell guanyador es veurà el dia de la presentació del Carnaval 2023. El guanyador rebrà un premi de 600 euros. Les obres podran presentar-se del dia 21 de setembre fins al dia 5 de novembre de 2022.

La FAC de Vilanova i la Geltrú estrena en aquesta edició una nova junta. El nou president de la FAC, Dídac Santos, ha anunciat que “ja ens hem posat a treballar aquests mesos per dur  a terme el Carnaval 2023. La primera acció que fem és el concurs de cartells. Hem decidit obrir-lo a tothom que vulgui participar, perquè volem que sigui un carnaval participatiu, per tant, ens agradaria que el concurs tingues una forta participació”.

Santos ha dit que amb les obres presentades es realitzarà una exposició de cartells (de l’11 al 13 de novembre de 2022) a l’estand de la Fira de Novembre 2022 ubicat al Teatre Principal on “la gent podrà gaudir i opinar sobre els cartells i, d’aquesta manera, ajudarà al jurat a decidir quin és el guanyador. La FAC és la primera vegada que participa a la Fira de Novembre i, aprofitant el concurs del cartell, hem cregut convenient tenir el nostre espai i mostrar-nos com a vilanovins i el que fem com associació”.

El pintor Lluís Amaré ha animat tothom a participar en el concurs i mostrar la imatge gràfica que representarà el Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2022. “Considerem que la creació del cartell és important obrir-lo a tothom, on des del més jove al més gran podrà fer aquesta obra en qualsevol format: més pictòric, disseny, fotogràfic. El que és important és que hi hagi imaginació i creativitat i buscar el que és l’essència del Carnaval: els colors, formes, olors, etc. Representar la riquesa d’actes. És una festivitat molt àmplia i s’ha de plasmar”. Amaré ha destacat que és interessant que sobretot estigui fet amb “molta il·lusió pel Carnaval de la nostra ciutat”.

L’artista, Oriol Giraldos, ha estat l’encarregat de dissenyar la nova imatge de la FAC: “Sense perdre l’essència de l’antic logotip, he mantingut el Vidalot i les esferes que representen el Confeti que exposa diferents elements del Carnaval de Vilanova i la Geltrú”.

La FAC de Vilanova i la Geltrú ha dit que les condicions que han de complir les obres que participin al concurs són:

-Han de ser originals i inèdites.
-Els originals han de ser aptes per a la reproducció en quadricromia (tots els colors).
-S’haurà de presentar l’original del cartell físicament i caldrà, també, presentar-lo en suport digital.
-El cartell ha de ser de 60 cm d’alçada per 42 cm d’ample i s’ha de fer en sentit vertical.
-Les obres han de presentar-se muntades sobre un suport de cartó ploma.
-S’hi ha d’incloure el següent text com a mínim: Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2023.

A més, els originaris hauran de presentar-se amb un lema identificatiu escrit al darrere i també han d’estar acompanyats d’un sobre tancat, a l’interior del qual hi haurà de constar: el nom i els cognoms, l’adreça postal, el correu electrònic, el telèfon de l’autor/a i un llapis de memòria amb el cartell en suport digital (en format PDF i a 300 dpi). A l’exterior del sobre hi haurà d’haver el lema escollit.

L’incompliment dels requisits tècnics i de contingut mínim de les condicions per presentar el projecte comportarà l’exclusió automàtica de l’obra presentada.

La comissió encarregada de seleccionar l’obra guanyadora, estarà formada per professionals del món de les arts i el disseny i representants de la FAC de Vilanova i la Geltrú. La resolució del concurs serà irrevocable i es farà pública mitjançant comunicat de la FAC, per mitjans de comunicació i xarxes socials.

La federació tindrà cura en el tractament de les obres presentades, però no es farà responsable de cap incident o accident.

L’original que resulti guanyador quedarà en propietat de la FAC de Vilanova i la Geltrú i la federació la podrà modificar en diferents formats l’ús que cregui convenient, tant física com digital, per a la difusió dels diferents actes del Carnaval i publicitari. En aquest original la comissió organitzadora afegirà la informació necessària i els logos de les institucions patrocinadores.

Per acabar, la FAC, indica que les obres que no resultin premiades podran ser recollides al local de la FAC de Vilanova i la Geltrú a partir del 21 de novembre. Passat dos mesos des de la concessió del premi, els originals que no hagin estat recollits quedaran a disposició de la federació.

Les obres podran presentar-se fins al dia 5 de novembre de 2022, lliures de despeses, a:

FAC
Carrer Major, 39
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel. 93 893 01 01
Dimarts de 19 hores a 20:30 hores

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local