Cinema fantàstic

Alberto Vázquez signa un film d’animació protagonitzat per ossos amorosos bèl·lics i violents

‘Unicorn wars’ forma part de la secció oficial fantàstic a competició Anima’t del Festival de Sitges

Alberto Vázquez signa un film d’animació protagonitzat per ossos amorosos bèl·lics i violents. ACN

Alberto Vázquez signa un film d’animació protagonitzat per ossos amorosos bèl·lics i violents. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

‘Unicorn wars’, dirigida per Alberto Vázquez, és un film d’animació amb uns protagonistes molt peculiars i aparentment molt amorosos. Un grup d’ossos s’entrena en un campament per una possible batalla contra els unicorns. Dos germans, un de molt entranyable i un altre molt malvat i venjatiu, formen part d’aquest petit exèrcit, que és enviat a una missió molt perillosa. Vázquez ha destacat que volia fer una mescla entre ‘Apocalypse now’, ‘Bambi’ i la ‘Bíblia’. La cinta forma part de la secció oficial fantàstic a competició Anima’t del Festival de cinema de Sitges i està escrita pel mateix Alberto Vázquez, qui ha guanyat tres premis Goya i diversos reconeixements internacionals.

Vázquez ha explicat que el film sorgeix d’un còmic curt que va fer el director entre 2008 i 2009, i el 2013 van fer un curtmetratge titulat ‘Sangre de unicornio’ i aquest va ser el germen de la pel·lícula. Amb els productors van decidir fer una pel·lícula bèl·lica que mesclés l’univers dels còmics de Vázquez amb una història mitològica i religiosa. En aquest sentit, ha dit que ‘Unicorn wars’ mescla ‘Apocalypse now’, ‘Bambi’ i la ‘Bíblia’.

El director d’‘Unicorn wars’ ha indicat que l’únic límit de la pel·lícula és que volien fer un film entretingut i que tothom ho entengués i que mesclés diversos tons: horror, drama i humor. “L’únic límit era controlar aquests equilibris de tons que s’entrecreuen”, ha assegurat.

El director ha assenyalat que el film narra una guerra externa entre ossos i unicorns, una guerra mitològica i geopolítica, però la veritable història, ha declarat, és “una guerra interna entre dos ossos per l’amor de la seva mare. Les pitjors guerres a vegades estan en les famílies”.

El cineasta ha recalcat que la pel·lícula tracta sobre el trauma, la pèrdua de la innocència, els conflictes familiars, el dolor i la fantasia. “S’explica una història molt fantàstica que només té sentit en el món de l’animació per parlar de les guerres familiars”.

Vázquez ha confessat que “quina horrible casualitat” que la Guerra a Ucraïna coincidís amb ‘Unicorn wars’. “Hem fet una parodia i una metàfora de l’origen comú de totes les guerres i hi ha certs paral·lelismes. Potser aquesta pel·lícula té un significat que fa dos anys no tenia”. Creu que en els conflictes actuals està molt present la idea del domini de l’opinió pública.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local