Festival del Cinema

El Producers Meet Producers uneix una vintena de productores sèniors i emergents a Sitges

La iniciativa aparella productores emergents amb productores consolidades amb la finalitat de potenciar talent i experiència en el marc del sector audiovisual

El Producers Meet Producers uneix una vintena de productores sèniors i emergents a Sitges. Ajuntament de Sitges

El Producers Meet Producers uneix una vintena de productores sèniors i emergents a Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El programa PMP (Producers Meet Producers) ha celebrat aquest dimarts la seva 8a edició  amb productores emergents i consolidades a la sala Noray de l’Hotel Melià Sitges. L’objectiu de la iniciativa és posar en valor i fer visible la figura del productor audiovisual i teixir una xarxa amb el talent novell per reforçar la indústria de la producció.

El PMP connecta 24 productores en xarxa de diverses disciplines, territoris i generacions. Les productores emergents es presenten a la modalitat de mentoria o a la modalitat de consultoria.

En les taules de mentoria les productores seleccionades novells presenten el seu projecte a les productores consolidades per tal que els facin el seguiment i l’orientació del projecte. Aquesta iniciativa serveix de punt de partida i espai d’intercanvi de coneixements  i, posteriorment, es realitzen reunions de seguiment amb la finalitat de madurar i desenvolupar el projecte.

En paral·lel, també  productores emergents tenen l’opció de participar en la modalitat de consultoria exprés durant 45 minuts per resoldre dubtes i establir sinèrgies amb productores consolidades per orientar una producció audiovisual. En total hi ha 4 taules de consultoria repartides en dues rondes.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat estat l’encarregada de cloure la jornada de matí destacant que “des de l’Ajuntament apostem per la indústria audiovisual. Ho fem amb el Festival de Cinema de Sitges, que és l’esdeveniment per excel·lència que ens projecta al món, però també desenvolupem diferents accions al llarg de tot l’any amb l’objectiu d’ajudar a potenciar la indústria audiovisual. I el programa PMP n’és un bon exemple”. 

Prèviament, la jornada ha començat amb la benvinguda del regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà; Mònica García Massagué, Directora General de la Fundació Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i Norbert Llaràs, President de la Junta Directiva de PAC, Productors Audiovisuals de Catalunya.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, assegura que “a través del PMP cada vegada ens estem situant més dins la indústria de la producció audiovisual. Aquesta iniciativa és una acció consolidada i de gran repercussió dins el sector i, precisament,  volem implicar i fer accions directes en la indústria audiovisual. A més, cada vegada més, el PMP és un magnífic aparador perquè els nous talents emergents, els nous productors puguin tirar endavant els seus projectes”.

Enguany i com a novetat, el PMP incorpora la participació de productores consolidades d’Andalusia, València, Navarra, País Basc i Madrid, que formen part del PIAF (Productoras Independientes Audiovisuales Federadas). A la tarda tindrà lloc la masterclass ‘La inquilina. Nueve minutos y mucho que contar’ a càrrec d’Iván Fernández de Lee Films, impartida pel soci i productor executiu Iván Fernández, de Lee Films.

El PMP està impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges, l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya-PAC  i en el marc de les activitats de la indústria del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

PMP en xifres en 7 edicions:

• 1 llargmetratge finalitzat
• 3 curtmetratges realitzats 
• 83 productores emergents
• 158 productores fent xarxa
• 196 inscripcions

Potenciació del sector audiovisual des de l’Ajuntament de Sitges

El programa PMP i l’impuls a nous productors que volen realitzar els seu primers treballs audiovisuals forma part de la línia de treball de la regidoria de Promoció Econòmica per potenciar el sector de la indústria de producció audiovisual i convertir Sitges en un referent del camp de la producció entre les diferents empreses professionals del sector. També en aquesta línia la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges ha organitzat la primera edició de l’Endimaris Script Lab, una jornada de guionistes en el marc de la 2a Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges per fomentar el talent i la creativitat a l’hora d’escriure un guió de llargmetratge o de sèrie de ficció televisiva. També es realitza el Festival Sitges Next dedicat a impulsar la innovació en comunicació de marques, agències, start-ups i creadors tecnològics. I aquest any la vila acull la primera edició del certamen  Sitges Film Land amb l’objectiu de ser un referent a tots els àmbits de la producció audiovisual més enllà dels localitzadors i productors. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local