Concurs fotogràfic

Maria Victòria Planas Salvador ha estat la guanyadora del primer certamen fotogràfic Pere Massana de Canyelles

El lliurament dels premis ha servit per obrir l'exposició amb les 89 obres escollides del certamen, al qual s’havien presentat més d`’un centenar de treballs

Maria Victòria Planas Salvador ha estat la guanyadora del primer certamen fotogràfic Pere Massana de Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Maria Victòria Planas Salvador ha estat la guanyadora del primer certamen fotogràfic Pere Massana de Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Maria Victòria Planas Salvador ha estat la guanyadora del primer certamen fotogràfic Pere Massana organitzat per l’Ajuntament de Canyelles i la Comissió de Patrimoni i Cultura de Canyelles. Aquest diumenge ha tingut lloc el el llliurament dels guardons del concurs al qual optaven més d'un centenar d'obres.

  *   El primer premi ha estat per a  Maria Victoria Planas Salvador amb l'obra Galeria d’arcades. Està dotat amb 500 euros.
  *   El segon premi ha estat per a Jordi Ventura Carbó amb l'obra Record final. Està dotat amb 300 euros.
  *   I el tercer premi ha estat per a Pol Nadal Muñoz amb l'obra Ventilats. Està dotat amb 100 euros.

Durant l'acte de lliurament també es va reconèixer el treball de dos dels participants al Ral·li Fotogràfic que es va fer el 2 d'octubre també en el marc del Certamen Fotogràfic Pere Massana: Amador Vilalta i Pol Nadal.

El lliurament dels premis ha servit per obrir l'exposició amb les 89 obres escollides del certamen, al qual s’havien presentat més d`’un centenar de treballs.

La mostra, que també recull algunes de les obres participants al ral·li fotogràfic, es pot veure  a l'Espai Coworking també els dies 12 i 13 de novembre. El dia 12, d'11h a 14h i de 17h a 19,30h. I el dia 13, d'11h a 14h.

Homenatge a Pere Massana i taula rodona

El lliurament dels premis va venir precedit d'una taula rodona sobre fotografia que va comptar amb la participació de professionals de l'àmbit:  Xavier Pascual, Fina Lunes i Rafael Gabaldà. El moderador va ser Joan Nadal. També es va fer un homenatge a la figura de Pere Massana.

Certamen Pere Massana

L'Ajuntament de Canyelles i la Comissió de Patrimoni i Cultura han organitzat el certamen fotogràfic amb l'objectiu de fomentar la creativitat i potenciar l’expressió artística visual mitjançant les imatges fotogràfiques, alhora que donar a conèixer  la riquesa del municipi, i homenatjar la figura de Pere Massana.

Un cop tancat el termini de presentació d'obres, el 14 d'octubre, un jurat especialitzat va ser l’encarregat de designar les obres premiades i també les que participen en la mostra fotogràfica.

La figura de Pere Massana i Forns

Va ser un fotògraf autodidacte que ho va aprendre tot pel seu propi compte. Col·leccionava segells, monedes, etc., però en el moment que va tenir una càmera de fotos aquesta es va convertir en un apèndix més del seu cos. Anava amb ella a tot arreu, fotografiava tot el que l’envoltava: actes religiosos; festes majors; paisatges de Canyelles; núvols; etc. Però no només Canyelles, quan sortia o anava a altres poblacions també recollia moments especials amb la seva càmera. A Vilafranca del Penedès, per exemple, va fotografiar el soterrament de l’estació.

Igual que els pintors impressionistes buscava les diferents tonalitats de llum d’un mateix tema.Per exemple, l’església de Canyelles la va fotografiar el mateix dia al matí, la tarda i el vespre, buscant els diferents efectes lumínics.

Era conegut com en Pere Cine. Era l’operador de càmera del poble de Canyelles, on passaven les pel·lícules a l’antic centre parroquial els diumenges a la tarda.

No va fer cap exposició, però d’ell es conservem centenars de fotografies – instants d’una època– que gràcies a ell es poden recordar no tan sols per tradició oral, sinó pel testimoni fotogràfic que en Pere Massana va llegar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local