Festival de Continguts Audiovisuals

Anna Cervera, codirectora del Zoom: "Volem acostar l'audiovisual als joves i que el vegin com una possible professió"

Més de 250 alumnes participen en activitats del festival d'Igualada coincidint amb la seva 20a edició

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya arriba enguany a la seva 20a edició. ACN

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya arriba enguany a la seva 20a edició. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya arriba enguany a la seva 20a edició amb la projecció d'una cinquantena de produccions fins diumenge. A més, ha programat activitats complementàries per arribar a públics més joves. Concretament, més de 250 alumnes procedents d'escoles, universitats i centres d'estudis audiovisuals participaran a les Zoom Class, activitats on s'expliquen les experiències de producció de continguts que participen a la Secció Oficial. La codirectora del Zoom, Anna Cervera, remarca que un dels reptes del certamen és "acostar l'audiovisual entre els joves i que ho vegin com una possible professió". Aquesta 20a edició coincideix amb la recuperació de la presencialitat després de la pandèmia.

Les activitats del Zoom Class han arrencat aquest dimecres al matí amb la docusèrie sobre l'esport femení 'Una de les nostres' al Teatre Municipal l'Ateneu. Es tracta d'un programa que explora l'auge i efervescència de l'esport femení a Catalunya i mostra una cara inèdita de les seves principals estrelles. Els alumnes han pogut conversar amb el director del programa, Víctor Rins, i la cap de redacció, Laia Creus. Rins veu molt interessant poder compartir experiències amb joves estudiants i aquests també valoren molt positivament l'experiència. "És molt 'guai' poder descobrir projectes nous que encara no s'han pogut veure", destacava Carla García, estudiant de la Gaspar Camps d'Igualada.

De fet, la codirectora del festival, Anna Cervera, ressalta que el format de les Zoom Class ja fa anys que es ve fent i que l'objectiu final és despertar vocacions i acostar el sector entre els joves. A més, les productores mostren treballs inèdits i el fet de veure les reaccions del públic "els serveix per veure si els productes funcionen o si cal fer retocs abans que s'estrenin a les plataformes o televisions", apunta.

Una altra de les produccions que han participat a les Zoom Class d'aquest dimecres és 'Ser o no ser' de la plataforma PlayZ, produïda per RTVE. Es tracta d'una sèrie sobre un adolescent trans de 18 anys que somia en convertir-se en un gran actor, al mateix temps que s'enfronta a reptes emocionals en la seva transició. La creadora de la sèrie, Coral Cruz, diu que és un "luxe" poder participar al Zoom perquè "precisament la sèrie es dirigeix a un públic jove, feta i pensada per adolescents". Destaca que "connecta molt" amb els joves perquè "fa un retrat molt realista, naturalista i lluminós dels adolescents". També una de les protagonistes, l'actriu Júlia Gibert, veu amb bons ulls ser al Zoom: "Està molt bé compartir amb el públic, tenir feed-back i que vegin què hi ha al darrere de la sèrie".

Una cinquantena de projeccions fins diumenge

El Zoom Festival ha arrencat aquest dimarts al vespre amb la projecció del film 'Quico Sabaté, sense destí', una producció de Minimal Films, TV3 i La Xarxa dirigida per Sílvia Quer. Fins diumenge, a Igualada es podran veure una cinquantena de produccions nacional i internacionals que optaran als premis de la Secció Oficial. La codirectora del festival, Anna Cervera, creu que el "secret" del Zoom per haver arribat als vint anys de vida és haver "estat atents a tot allò que passava al voltant de la creació de continguts" i "adaptar-nos per donar visibilitat als nous formats".

Trobada de programes de cuina i un capítol inèdit de Crims i Eufòria

Una de les activitats destacades del divendres 25 de novembre serà una trobada de programes de cuina al Teatre de l'Ateneu Igualadí. Sota el títol 'Quins són els ingredients per fer un programa de cuina amb èxit', els ponents debatran i explicaran quina és la clau per fer un bon programa de cuina. L'acte estarà moderat per la cuinera Ada Parellada i comptarà amb la presencia de diferents representats de programes de cuina.

D'altra banda, el programa Crims, dirigit per Carles Porta, també serà present al Zoom Festival. El mateix divendres 25 es podrà veure a la Sala Gran del Cinema Ateneu d'Igualada un capítol inèdit del programa, que va estrenar nova temporada el 14 de novembre. La projecció serà a dos quarts de nou del vespre i serà gratuïta amb reserva prèvia.

El talent show de cantants Eufòria també serà present al festival igualadí amb un acte inèdit que portarà per nom Experiències Eufòria. Tindrà lloc dissabte 26 de novembre a les sis de la tarda al Teatre de l'Ateneu i, entre d'altres sorpreses, hi haurà un avançament del programa especial de Nadal de TV3 amb imatges inèdites del concert d'Eufòria al Palau Sant Jordi. A més, diverses cares conegudes del programa musical de TV3 seran presents a l'acte.

Entrega dels Premis Zoom

El dissabte tindrà lloc la gala de cloenda del 20è Zoom Festival i l'entrega de premis. Els periodistes Antoni Bassas i Olga Viza recolliran els Premis d'Honor 2022. Durant la gala també es lliuraran els premis de la  Secció Oficial: Premi a la Millor Ficció, Premi al Millor Programa d'Entreteniment, Premi al Millor Programa Informatiu, Premi al Millor Programa d'Esports, Premi al Millor Programa Cultural&Divulgatiu i Premi al Millor Videojoc. També s'entregaran el Premi D.O. Catalunya al Millor Format de TV en català, els Premis del 9è Showcase de Pilots de Ficció (Premi del Jurat i Premi del Públic) i el 2n Premi CIMA-Festival Zoom, que reconeix la mirada d'igualtat de gènere en formats televisius o per a plataformes OTT (Over The Top, de lliure transmissió).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local