Fusió

El projecte ERA de l’Esbart Rocasagna de Gelida i el coreògraf Quim Bigas, guanyadors del Premi Delfí Colomé

El jurat ha valorat especialment l’interès del maridatge i la trobada artística entre l’Esbart Rocasagna, un col·lectiu de dansa d’arrel tradicional, i en Quim Bigas, coreògraf

Esbart Rocasagna de Gelida. Esbart Rocasagna

Esbart Rocasagna de Gelida. Esbart Rocasagna

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimarts, dins del marc de l’Especial Espai de dansa, que ha tingut lloc a l’Àtrium de Viladecans, s’ha desvetllat el nou guanyador de la 4a edició del Premi Delfí Colomé. En aquesta ocasió ha recaigut en el projecte ERA de l’Esbart Rocasagna de Gelida i el coreògraf Quim Bigas.

El jurat ha valorat especialment l’interès del maridatge i la trobada artística entre l’Esbart Rocasagna, un col·lectiu de dansa d’arrel tradicional, i en Quim Bigas, coreògraf. Un diàleg que suposa un esforç de l’esbart per sortir del seu espai habitual de treball. A més es destaca l’important treball de recerca sobre el seu propi entorn.

Així mateix, el Jurat, integrat per totes les entitats impulsores, ha fet una menció especial als projectes REL I GRAPA de Víctor Pérez i FOLK AS QUEER de Pere Seda per la qualitat del treball i per proposar una reflexió entorn de gènere i tradició. El Festival Ésdansa de Les Preses i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Festival Sismògraf d’Olot, el Festival Dansàneu de les Valls d’Àneu, el Mercat de les Flors, el Festival Dansa Metropolitana i la família de Delfí Colomé, han convocat la quarta edició del premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional.

El premi està dotat amb 26.000 euros que han de ser invertits, íntegrament, en la producció del projecte premiat. L’estrena del projecte es realitzarà en el marc del Festival Ésdansa 2023 i tindrà actuacions posteriors a la Fira Mediterrània 2023 i al Festival Dansa Metropolitana 2024. Anteriorment haurà fet residències i/o treball en procés al Sismògraf i al Dansàneu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local