Estrenes de la setmana

‘La piedad’, d’Eduardo Casanova, i la premiada ‘Holy Spider (Araña sagrada)’ arriben als cinemes

HBO Max estrena l’esperada adaptació serièfila del videojoc ‘The last of us’

‘La piedad’, d’Eduardo Casanova, i la premiada ‘Holy Spider (Araña sagrada)’ arriben als cinemes. ACN

‘La piedad’, d’Eduardo Casanova, i la premiada ‘Holy Spider (Araña sagrada)’ arriben als cinemes. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

CARTELLERA DE CINEMA

L’actor Eduardo Casanova (Madrid, 1991) estrena als cinemes la seva segona pel·lícula com a director, ‘La piedad’. Al film hi retrata la relació de dependència entre una mare (Ángela Molina) i un fill (Manuel Llunell), amb una personal proposta de terror existencial d’aires kitch que es va presentar al darrer Festival de Sitges i ha estat guardonada en diversos festivals del gènere. També divendres arriba a les sales ‘Holy Spider (Araña sagrada)’, candidata danesa a l’Oscar al millor film internacional i protagonitzada per Zar Amir Ebrahimi, guanyadora de la Palma d’Or a la millor interpretació a Cannes. A les plataformes destaca l’estrena a HBO Max de l’esperada adaptació del videojoc ‘The last of us’, convertida en una sèrie.

‘Poker Face’

Russell Crowe dirigeix i protagonitza ‘Poker Face’, un thriller al voltant d’una partida de pòquer organitzada amb una intenció oculta pel mateix protagonista: els qui hi participen hauran d’explicar el seu millor secret. A més, els esdeveniments no es produeixen com l’organitzador havia imaginat. Co-protagonitza el film l’espanyola Elsa Pataky, i Liam Hemsworth.

‘La guarida’

‘La guarida’ és una cinta de terror dirigida pel reconegut realitzador Neil Marshall, que l’any passat va recollir el Premi Màquina del Temps a la trajectòria, després de presentar el film al Festival de Sitges. Explica la història de la tinent Kate Sinclair i com ha de sobreviure després que el seu avió sigui abatut en una zona perillosa de l’Afganistan on, a més, descobreix l’existència d’unes criatures mortíferes, mig humanes mig alienígenes.

‘El riu de la ira'

Robert De Niro i John Malkovich destaquen en el repartiment del film d’acció ‘El riu de la ira’, que s’estrena doblada al català. El protagonista del film intenta superar la seva addicció als opiacis i, alhora, persegueix els traficants que han matat la seva promesa amb una droga en mal estat. La cinta s'estrena en algunes sales doblada al català

‘El suplente’

‘El suplente’ és una pel·lícula argentina que es va poder veure al darrer Festival de Sant Sebastià i en la qual participa l’actriu espanyola Bárbara Lennie. Al film en Lucio és un prestigiós professor de literatura a la universitat que accepta una suplència en una escola del barri on va créixer, a Buenos Aires. Un grup de narcotraficants persegueixen un dels seus alumnes, i ell mirarà d’ajudar-lo.

‘La piedad’

El cineasta Eduardo Casanova retrata la relació de dependència entre una mare i un fill a ‘La piedad’, pel·lícula que va presentar al darrer Festival de Sitges. Els protagonistes de la pel·lícula són la Lili i el Mateo, mare i fill, que tenen una relació de profunda dependència. Els encarnen Ángela Molina i Manuel Llunell. Aquesta és una coproducció espanyola apadrinada per Àlex de la Iglesia i amb participació de la catalana Link-up.

'Emily'

La cinta narra la vida de l’escriptora Emily Brontë, abans de convertir-se en l’autora d’un dels clàssics literaris més famosos del món, ‘Cims borrascosos’ (1847). Emma Mackey es posa en la pell de l’escriptora.

‘Holy Spider (Araña sagrada)

La pel·lícula, dirigida per Ali Abbasi, narra com un pare de família emprèn una mena de creuada personal per eradicar la prostitució de la ciutat. Aquesta és la candidata danesa a l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. L’actriu protagonista, la franco-iraniana Zar Amir Ebrahimi va guanyar la Palma d’Or a la millor interpretació a Cannes l’any passat.

‘El llibre de l’amor’

Doblada al català arriba aquesta cinta mexicana en clau de comèdia coprotagonitzada per Verónica Echegui. Al film, l’espanyola és la traductora mexicana de l’escriptor anglès Henry Cooper, i el seu llibre (‘El llibre de l’amor’), que ha passat sense pena ni glòria per les llibreries. Però Echegui es pren una sèrie de llicències de to eròtic que el converteixen en un best-seller a Mèxic, per gran sorpresa del propi autor.

'Entre las olas'

‘Entre las olas’ narra la història de la Margot i l’Alma, dues amigues inseparables de París unides per un mateix desig: triomfar en el món de la interpretació. Inesperadament, ambdues són escollides per participar (com a protagonista i suplent, respectivament) en una important funció teatral a la capital francesa. La pel·lícula suposa el debut de la també actriu Anaïs Volpé com a directora.

‘El falsificador de passaports’

Ambientada a Berlín l’any 1942, la pel·lícula de Maggie Peren explica com un jove jueu anomenat Cioma Schönhaus escapa de la deportació amb una identitat falsa. El protagonista es fa passar per un oficial de la marina, alhora que descobreix el seu talent per falsificar documents i passaports, cosa que el pot salvar de la persecució dels nazis. La cinta s'estrena en algunes sales doblada al català.

‘Brian y Charles’

'Brian y Charles' és una pel·lícula dirigida per Jim Archer que adapta el seu curtmetratge del mateix títol estrenat l'any 2017. Al llargmetratge s'amplia la història d'en Brian, un home solitari i deprimit en un petit poble d'Anglaterra que decideix construir un robot perquè li faci companyia.

‘Silent Land’

Una parella perfecta en una casa de vacances en una illa italiana. La piscina de la casa no funciona i sense tenir en compte que l’illa pateix sequera, demanen que algú l’arregli. La presència constant d’un estrany envaeix la idea de seguretat de la parella, que comença a actuar de forma irracional i, finalment, perillosa. La cinta s'estrena en algunes sales doblada al català

L’assassinat de Litvinenko, a Movistar+ 

Movistar+ estrena aquest dimecres una minisèrie sobre l’assassinat de l’ex-espia rus Alksandr Litvinenko, protagonitzada per David Tennant. La producció mostra com la policia britànica va investigar fins a demostrar qui va ser el responsable de l’enverinament per poloni de Litvinenko, que va acabar morint a l’hospital l’any 2006. D’altra banda, la plataforma incorpora el 13 de gener la segona temporada de 'Your Honor' protagonitzada per Bryan Cranston i la tercera i última temporada de la sèrie espanyola ‘Sky Rojo’, que també aterra a Netflix. També s’estrena la temporada 6 de 'El joven Sheldon' (17 de gener).

HBO Max estrena l’adaptació de ‘The last of us’

HBO estrena l’esperada adaptació del videojoc ‘The last of us’ el proper 16 de gener. La primera temporada, de nou episodis, transcorre 20 anys després que la civilització moderna hagi estat destruïda. Joel, un supervivent, és contractat per treure una nena de 14 d’una zona repressiva de quarantena. Plegats comencen a travessar els Estats Units.

D’altra banda, la plataforma estrena una nova sèrie d’animació per adults que explica la història de l’origen de Velma Dinkley, un dels personatges de la colla de Scooby-Doo.

‘Hunters’ s’acomiada a Amazon Prime Video

A la plataforma del gegant del comerç electrònic s’hi estrena la segona i darrera temporada de ‘Hunters’, la sèrie coprotagonitzada pel veterà actor Al Pacino. Després que un accident esgarrés la seva aventura per Europa, els ‘Hunters’ han de tornar a col·laborar per intentar capturar Adolf Hitler, que presumptament no es va suïcidar al final de la Segona Guerra Mundial i viu amagat a Amèrica del Sud.

‘Servant’ encara el seu final a Apple TV

L’11 de gener s’estrena a Apple TV el primer capítol de la quarta i última temporada de ‘Servant’, de M. Night Shyamalan. Setmanalment s’aniran estrenant la resta dels 10 episodis de la temporada final, fins el 17 de març que s’incorporarà el darrer. Després de l’intrigant final de la darrera temporada, aquesta porta la història dels Turner a una conclusió èpica i emotiva.

La plataforma estrena el 13 de gener ‘La Superliga: guerra por el fútbol’. Aquesta és una sèrie documental en quatre parts per explicar la batalla -encara viva- que es desencadena entre clubs de futbol, lligues nacionals i organismes com la UEFA quan alguns dels grans equips europeus planegen organitzar una lliga supranacional entre ells.

Koreeda estrena sèrie a Netflix

La plataforma estrena el 12 de gener una sèrie dirigida i escrita per Hirokazu Koreeda, director japonès que va guanyar la Palma d’Or a Cannes el 2018 amb el seu film ‘Un asunto de família’. Koreeda signa ara una sèrie que adapta el còmic ‘Makanai: La cocinera de las maiko’. El mateix dia la plataforma llença la segona temporada de la sèrie ‘Vikingos: Valhalla’. I, l’endemà, la tercera entrega de la sèrie espanyola ‘Sky Rojo’.

Filmin estrena ‘Cantando en las azoteas’

Filmin estrena el 13 de gener el documental candidat als Gaudí ‘Cantando en las azoteas’, d’Enric Ribes. La cinta descobreix Gilda Love, l’últim ‘transformista’ del barri del Raval, que avui té 90 anys. Isa Campo va participar en el guió del documental, seleccionat al darrer festival D’A i estrenat als cinemes el juliol de 2022.

El mateix divendres arriba a la plataforma ‘1976’, també estrenada als cinemes, que és una de les nominades dels Goya com a millor pel·lícula iberoamericana. La cinta de Manuela Martelli està ambientada durant la dictadura xilena d’Augusto Pinochet.

‘Bienvenidos a Chippendales’ arriba a Disney+ 

La plataforma de Disney estrena ‘Bienvenidos a Chippendales’ l’11 de gener. La sèrie original protagonitzada i produïda per Kumail Nanjiani explica la història del fundador del més gran imperi de locals de striptease masculí de tot el món. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local