Memòria històrica

Un documental sobre el camp de concentració de Ravesnbrück obre el X Cicle de Cinema de la deportació

S'ha organitzat un fòrum amb la Carme Rei-Granger, vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück i neboda de Conxita Grangé, i neboda-neta d’Elvira Ibarz, ambdues deportades a Ravensbrück

Un documental sobre el camp de concentració de Ravesnbrück obre el X Cicle de Cinema de la deportació  . EIX

Un documental sobre el camp de concentració de Ravesnbrück obre el X Cicle de Cinema de la deportació . EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb el documental sobre el camp de Concentració de Ravesnbrück, el proper dimarts 31 de gener es posa en marxa el X Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis. Com cada any, aquest cicle organitzat per l’Associació Buchenwald amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Xarxa de Biblioteques Municipals, es un dels programes d’activitats del Projecte Buchenwald.

Enguany s’ha canviat el format i la ubicació que passa del Teatre Principal a la Biblioteca Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú, els dimarts a les 7 de la tarda , i d’un model de pel·lícules de llarga durada, a un format de cinefòrum amb documentals i amb la participació de persones i entitats vinculades a la temàtica, que presentaran el documental i participaran en el posterior debat.

El cicle s’inicia amb el documental “Ravensbrück Camp de concentració per a dones” amb la Carme Rei-Granger, vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück i neboda de Conxita Grangé, i neboda-neta d’Elvira Ibarz, ambdues deportades a Ravensbrück.

El dimarts  7 de febrer el cicle continuarà amb el documental “Samudaripen” l’Holocaust gitano, amb  Ricard Valentí, president de l’Associació joves gitanos de Gracia i vicepresident del Consell Gitano de Barcelona. Samudaripen significa “la gran matança” en romanó, i és el terme que utilitzem per referir-nos a l'etnocidi patit pel Poble Gitano i Sinti durant la Segona Guerra Mundial.

I finalment el dimarts 14 de febrer, també a les 19 h. aquest X Cicle es clourà amb la projecció del documental  “Giza : la niña de la maleta “  amb el seu director, professor i escriptor, el dr. David Serrano, i connexió amb directe amb la protagonista, la petita Giza (1940) nascuda al gueto jueu de Varsòvia que, al cap de vuit mesos i greument malalta, és entregada d’amagat dins d’una maleta a una família cristiana de Varsòvia. des de l’Urugai.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local