Eix Carnaval 2023

Cunit es prepara per celebrar el carnaval del retrobament

El municipi recupera tots els actes tradicionals com la Batalla de Coreos o la Rua de Carnaval

Cunit es prepara per celebrar el carnaval del retrobament . EIX

Cunit es prepara per celebrar el carnaval del retrobament . EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Cunit celebrarà del 17 al 22 de febrer el carnaval del retrobament, recuperant tots els actes tradicionals que omplen els carrers de “disfresses, festa i il·lusió”. Es tornarà a gaudir d’actes emblemàtics com la Batalla de Coreos, la Rua de Carnaval i les activitats infantils.

La regidora de Cultura, Montse Cámara, afirma que enguany Cunit celebrarà “el carnaval del retrobament, amb tots els actes que se celebraven abans de la pandèmia i que eren aclamats com és la Rua de Carnaval o la Batalla de Coreos”. “Volem que tots els actes siguin participatius, tant les activitats infantils com les adultes, per això, fem una festa per a tothom”.

Cunit presentarà el regnat del Carnestoltes Cunit 2023 el dissabte 11 de febrer a la sala del casal amb dos passes, a les 18 hores i a les 20 hores. Cámara explica que “enguany “Sueños de una noche” serà la que regnarà el carnaval 2023 amb la temàtica “la gran showman”. És una presentació molt esperada perquè significa l’inici del carnaval. El dijous 16 de febrer i el divendres 17 de febrer, el Carnestoltes, el rei i la reina aniran a totes les escoles de Cunit”.

El divendres, 17 de febrer, a les 24 hores, se celebrarà la Batalla de Coreos i seguidament Dj’s i un grup de versions. “És un dels actes més arrelats del carnaval de Cunit, participen tant persones del municipi com de fora, tothom l’està esperant”, valora la regidora de Cultura. A les 22:30 hores serà l’obertura de portes del pavelló municipal d’esports.

A diferents places i carrers del nucli antic, el dissabte 18 de febrer, al matí hi haurà la tradicional Exposició de Carrosses participants en la Rua de Carnaval. A partir de les 18:30 hores, començarà l’acte central, la Rua de Carnaval. Farà un recorregut pels carrers del municipi amb sortida al costat de l’estació de Renfe i anirà acompanyada de xanquers i batukada. “És l’esdeveniment amb més participació tant infantil com adulta, un acte de retrobament on les persones viuen el carnaval amb intensitat amb les famílies i els amics”, assegura Cámara.

Després de la Rua de Carnaval, a partir de les 22:30 hores al pavelló d’esports, la festa continua amb Dj’s i a la mitja part es comunicarà els guanyadors de la Rua.

El diumenge, 19 de febrer, al pavelló d’esports es farà el tradicional Sopar de germanor de les colles carnavaleres i seguidament la Festa final de la vetllada amb Dj.

El dilluns, 20 de febrer, arribarà l’esperada Festa Infantil del confeti a les 17 hores. “És un acte que cada any té molt d’èxit i els nens i les nenes tenen moltes ganes que enguany es torni a celebrar”, fa saber Cámara.

Cunit conclourà les festes de carnaval el dimecres 22 de febrer a les 17 hores amb la rua d’enterrament de la sardina, batukada i tallers infantils. En acabar hi haurà una sardinada popular a la plaça de la Vila.

“Teníem moltes ganes de celebrar un esdeveniment cultural tan important pel municipi com és el Carnaval de Cunit. Una festa de retrobament, multitudinària i molt esperada per a tothom”. “Desitgem que totes les persones que participin d’una manera o d’altra i les entitats, que són el motor de la festa, puguin gaudir tres vegades més del que es gaudeix normalment”, manifesta Cámara.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local