Equipaments

L'Arboç rep una subvenció de 357.000€ per a rehabilitar l’antic cinema Arbosense

L'actuació que s’efectuarà serà integral i busca rehabilitar aquesta mítica sala, que va ser un antic teatre, després un cinema i més tard una sala polivalent

L'Arboç rep una subvenció de 357.000€ per a rehabilitar l’antic cinema Arbosense. Ajuntament de l'Arboç

L'Arboç rep una subvenció de 357.000€ per a rehabilitar l’antic cinema Arbosense. Ajuntament de l'Arboç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de l’Arboç ha rebut una subvenció de 357.000 € provinents del "Programa de Impulso a la Rehabilitación de los Edificios" (PIREP) del Ministeri de transport, mobilitat i agenda urbana per a l’execució del projecte integral de rehabilitació de l'espai Arbosense. El programa de rehabilitació que ha donat la subvenció promou la rehabilitació segons criteris d’estalvi i eficiència energètica d'edificis públics, per tal d'adequar-los als estàndard actuals de sostenibilitat i estalvi energètic.

L'actuació que s’efectuarà serà integral i busca rehabilitar aquesta mítica sala, que va ser un antic teatre, després un cinema i més tard una sala polivalent fins al dia d'avui, per donar-li nous usos, millorar l’accessibilitat i convertir-la en un espai per a tota la població.

Però el projecte va més enllà de la rehabilitació de l'edifici. Aquest s'ubica al costat d'un gran espai exterior, la Plaça d’Antonio Machado que està envoltada d'edificis amb gran valor patrimonial com l'Església de Sant Julià, declarada BCIN, o Cal Marquet.

La rehabilitació busca renovar aquest espai per donar-hi nou usos, millorar l'accessibilitat, l'entorn i revitalitzar el nucli antic del municipi guanyant espais per a les persones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local