Nens del Vendrell

El vendrellenc Rubén Gaón, nou president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Els nous estatuts fixen uns mínims de castells a les colles de ple dret per garantir “la dignitat i seguretat”

El vendrellenc Rubén Gaón, nou president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. ACN

El vendrellenc Rubén Gaón, nou president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 Rubén Gaón, dels Nens del Vendrell, ha assumit aquest dissabte la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), agafant el relleu al fins ara president Joan Ibarra, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Ho ha fet en el marc de l’Assemblea General Ordinària, on també s’ha escollit Lara Santana, dels Capgrossos de Mataró, com a vicepresidenta. D’altra banda, s’ha validat una modificació dels estatuts que fixa que les colles de sis hauran de registrar un mínim de 18 castells de sis en els últims tres anys per mantenir la categoria de colla de ple dret.

Segons la coordinadora, aquesta modificació neix de la necessitat de garantir “la dignitat i la seguretat” de l’activitat castellera. De no aconseguir-ho, aquestes colles, que fins ara no tenien uns mínims fixats, passaran a ser colles discontínues associades.

Paral·lelament, els canvis als estatuts incorporen un llenguatge inclusiu, la voluntat de plantejar accions que serveixin per aconseguir la paritat i igualtat efectiva entre gèneres, l’actualització de la nova seu social de la CCCC als baixos del Museu Casteller, i la possibilitat de regularitzar la relació de les agrupacions castelleres a l’exterior.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local