Humor i Poesia

La Mostra d'Igualada aixeca el teló amb 'Les petites coses', un diàleg intergeneracional "amb mirada d'infant"

A través de l'humor i la poesia, l'espectacle reflexiona al voltant de per què els adults han deixat de jugar

La Mostra d'Igualada aixeca el teló amb 'Les petites coses', un diàleg intergeneracional

La Mostra d'Igualada aixeca el teló amb 'Les petites coses', un diàleg intergeneracional "amb mirada d'infant". ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'obra 'Les petites coses', de la companyia mallorquina La Mecànica, ha inaugurat aquest dijous una nova edició de la Mostra d'Igualada. Es tracta d'un espectacle inspirador, on un grup d'adults lluita per ser bons models dels petits, sense perdre els papers, davant la lògica i la sinceritat que caracteritza els infants. A través d'un teatre físic, visual i d'objectes, i fent servir l'humor i la poesia, els actors es pregunten: Quan va ser que un dia, els adults, vam deixar de jugar?. El seu director artístic, Pau Bachero, ha explicat a l'ACN que es tracta d'un espectacle sobre les relacions intergeneracionals, i que inclou la mirada dels més petits. 'Les pertites coses' també es podrà veure aquest dijous a les set de la tarda.

Una quinzena d'infants d'Igualada han participat a l'obra 'Les petites coses' per aportar el seu punt de vista sobre tot allò que no els acaba d'agradar de la seva relació amb els adults. Una d'elles és l'Èlia Fontanals, de 8 anys, a qui li ha encantat participar a l'espectacle. "He après molt sobre teatre, totes les coreografies, a expressar", ha explicat a l'ACN.

'Les petites coses' va néixer després de la pandèmia. Segons ha explicat el seu director artístic, Pau Bachero, en un moment en què els infants estaven "molt enfadats" per tot el que s'havia fet i com s'havia fet. Per això, van decidir incloure la seva mirada. I, segons ha explicat, l'experiència ha estat tan positiva, que els ha arribat replantejar la manera de crear teatre. "Incloure totes les mirades des de l'inici de la creació, no només al final", assegura Bachero.

L'espectacle, que ha servit per donar el tret de sortida a la Mostra d'Igualada, compta amb Aina Zanoguera, Alejandro Navarro, Borja Tous i Carme Serna com a intèrprets. La direcció musical i espai sonor són obra de Mon Joan Tiquat, mentre que Alfred Casas s'encarrega de l'escenografia i les titelles.

La Mecànica és una companyia productora d'arts escèniques de Mallorca que treballa i col·labora de forma transversal amb artistes nacionals i internacionals al voltant del teatre corporal i visual en totes les seves formes. Va néixer el 2015 amb l'espectacle 'De nou un instant tan breu' -una obra que es va endur l'any 2016 el Premi Noches Feten) i està liderada per Jenny Vila i Pau Bachero.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local