Festival de cinema de Sitges

Sala reivindica la bona salut i l’èxit del cinema fantàstic en la gala inaugural del Festival de Sitges

Si el cinema de terror és una religió, Sitges és el Vaticà, diu Paco Plaza, director de ‘Hermana muerte’

Sala reivindica la bona salut i l’èxit del cinema fantàstic en la gala inaugural del Festival de Sitges. ACN

Sala reivindica la bona salut i l’èxit del cinema fantàstic en la gala inaugural del Festival de Sitges. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El director del Festival de Sitges, Ángel Sala, ha reivindicat aquest dijous la bona salut i l’èxit que viu el cinema fantàstic actual. Ho ha manifestat en la gala inaugural de la 56a edició del certamen acompanyat per la directora de la Fundació del Festival de Sitges, Mònica Garcia. Sala ha destacat que en aquesta edició hi ha una gran selecció, en totes les seccions del festival, de les diferents tendències del cinema fantàstic actual. El cineasta Paco Plaza ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida al certamen amb la seva pel·lícula ‘Hermana muerte’. "Si el cinema de terror és una religió, Sitges és el Vaticà", ha manifestat el codirector de ‘[REC]’ i director de 'Verónica'.

Sala ha destacat que serà un any de moltes celebracions, fa 30 anys van néixer al festival dues seccions "molt importants": l’Anima’t i Seven chances, la setmana de la crítica del certamen i en fa 20, ha afegit, de la secció Noves Visions. També ha apuntat que enguany també serà una celebració del cinema més clàssic perquè fan 100 anys dos grans estudis que “han donat molta màgia al fantàstic i al cinema en general”: Disney i Warner.

El director del certamen ha remarcat la bona salut del cinema fantàstic, que “ha arrasat amb grans títols i ha sorprès en els últims anys amb títols petits i de baix pressupost. El cinema fantàstic és de consum massiu a tot el món”, ha dit.

Paco Plaza ha pujat a l’escenari de l’auditori del Melià amb part de l’equip del film ‘Hermana muerte’. Emocionat, ha fet èmfasi en la importància que té per a ell el Festival de Sitges: "Si el cinema de terror és una religió, Sitges és el Vaticà".

'Hermana muerte' se situa a l’Espanya de la postguerra. La Narcisa, una jove novícia amb poders sobrenaturals, arriba a un convent, convertit ara en una escola per a nenes, per incorporar-se com a mestra. Van passant els dies i els estranys esdeveniments i situacions turmenten a la monja i l’acabaran portant a desentranyar un seguit de secrets que envolten el passat recent del convent i de les monges que hi habiten. Plaza recupera a la pel·lícula el personatge de la ‘hermana muerte’, una monja cega que apareix al film ‘Verónica’.

Abans de ‘Hermana muerte’, s’ha projectat el curtmetratge ‘Ahora vuelvo’, de Lucas Paulino i Gabe Ibáñez, protagonitzat per Belén Cuesta i Anastasia Russo.

56a edició

Aquesta nova edició del Festival de Sitges estarà marcada per la presència de cineastes com J.A. Bayona, Hideo Nakata, Brad Anderson, Lee Unkrich o Jan Harlan i per la projecció de films com ‘La sociedad de la nieve’, de Bayona; ‘El chico y la garza’, de Hayao Miyzaki; ‘Pobres criaturas’, de Yorgos Lanthimos, ‘Blood de Brad Anderson’, de Brad Anderson, o ‘KUBI’, de Takeshi Kitano.

També destaca la presentació de la segona temporada de ’30 monedas’, amb Álex de la Iglesia, la sèrie de Berto Romero ‘El otro lado’; el nou film de Carlota Pereda ‘La ermita’, o els capítols de Carles Porta: ‘Luz en la oscuridad: Daniela, dulce y bella’.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local