Carnaval 2024

La rua de carnaval de Segur de Calafell es trasllada de la nit de divendres a dissabte al migdia

Diumenge, a la tarda, es farà una altra rua a la Platja de Calafell, també adreçada al públic familiar

La rua de carnaval de Segur de Calafell es trasllada de la nit de divendres a dissabte al migdia. EIX

La rua de carnaval de Segur de Calafell es trasllada de la nit de divendres a dissabte al migdia. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Calafell introduirà canvis importants, fins i tot radicals, en el Carnaval a partir de la propera edició. Aquestes modificacions busquen aconseguir uns horaris més racionals i atreure un públic més familiar. També milloren la compatibilitat amb els horaris de les diferents rues que se celebren als municipis del Penedès Marítim, amb els quals s’ha coordinat tot plegat. A més, aprofitant aquests canvis, hi haurà una quarta rua, afegida a les tres que tradicionalment se celebraven al municipi en els darrers anys.

La rua de diumenge a la tarda al poble de Calafell, passa a celebrar-se el divendres al vespre. Això escurçarà el temps perquè les comparses arribin des de la precedent rua al Vendrell. Facilitarà la puntualitat en la sortida i, avançant-ne l’hora, també que hi puguin assistir els més petits.

La rua de divendres a la nit a Segur es trasllada a dissabte al migdia. També es busca el públic familiar i que els participants es quedin a dinar a Segur. Fins ara, aquesta rua començava tard i sovint amb força fred i part del recorregut desangelat. A més, les comparses i carrosses ho tindran millor per anar a les rues de Cunit i de Cubelles, que són dissabte a la tarda.

Dissabte a la nit, es manté la tradicional rua a la Platja. I diumenge, a la tarda, es farà una altra rua a la Platja, també adreçada al públic familiar. Sent a la tarda, s’evitarà coincidir amb la rua matinal a l’Arboç.

Els recorreguts

Els recorreguts vigents fins ara no varien, fora de la rua de Segur, que es farà en sentit invers, amb final al Port. L’itinerari de la nova rua de la Platja es donarà a conèixer properament. L’Ajuntament creu que aquests canvis seran una millora considerable de les celebracions del Carnaval. Tot mirant, a més de solucionar problemàtiques que s’arrosseguen des de fa més de 20 anys, sense aconsegir resoldre-les malgrat diversos intents i alguns canvis anteriors.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local