Teresa Puig recupera el clàssic de Montserrat Roig amb el monòleg “La reivindicació de la senyora Clito Mestres”. EIX
Redacció |
Igualada
06-05-2025 09:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
La igualadina Teresa Puig torna als escenaris amb una proposta teatral de gran valor literari i emocional: La reivindicació de la senyora Clito Mestres, un monòleg escrit per Montserrat Roig l’any 1990 i estrenat per primera vegada el 1992 al Teatre Romea. Ara, més de trenta anys després, aquesta peça essencial del teatre català es pot tornar a veure a La Casa dels Contes, al barri de Gràcia de Barcelona, cada divendres a les 20 h fins al 23 de maig.
L’obra, una de les dues úniques incursions teatrals de Roig, presenta el personatge de Clito Mestres, una dona que reflexiona sobre la seva vida marcada pel fracàs matrimonial i la incomprensió familiar. Mitjançant aquest monòleg íntim, Roig ofereix una mirada contemporània i reivindicativa del mite de Clitemnestra, tot posant sobre la taula temes com la frustració, el desig, les relacions humanes i el poder transformador del teatre.
Aquesta nova posada en escena s'emmarca dins el programa Els nostres clàssics en veu alta, impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes, amb l’objectiu d’apropar el patrimoni literari català als estudiants de secundària i batxillerat. A més de les funcions obertes al públic general, l’espectacle també es representarà durant el curs 2024/2025 en funcions escolars.
Teresa Puig, actriu i directora de La Casa dels Contes, té una trajectòria artística destacada que es remunta als seus inicis com a cofundadora de La Fura dels Baus. Amb una formació completa en art dramàtic, dansa, artteràpia i pedagogia de l’expressió, Puig ha combinat sempre l’escena amb la formació artística i la direcció de projectes culturals.
La Casa dels Contes, seu actual de l’obra, és un espai singular dedicat a l’art de la narració i la creació literària. Amb aquesta producció, reafirma el seu paper com a laboratori artístic que posa en valor la paraula com a eina de reflexió i emoció.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!