La Fundació Stämpfli celebra els 75 anys de trajectòria de Peter Stämpfli amb una exposició triple. Museus de Sitges
Redacció |
Sitges
08-05-2025 09:06
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
La Fundació Stämpfli – Art Contemporani de Sitges celebra els 75 anys de trajectòria creativa de Peter Stämpfli amb la mostra “Figuració Narrativa – Empremta 2025 – 1950-2025”, una exposició en tres àmbits temàtics que s’inaugurarà el dissabte 10 de maig a les 19h. La proposta, que obrirà al públic l’endemà, s’estructura en tres sales del museu i ofereix una visió integral del passat, present i futur de l’obra de l’artista suís.
L’exposició és també una celebració de la pròpia Fundació Stämpfli i de la seva tasca en la difusió de l’art contemporani europeu, i està gestionada pel Consorci del Patrimoni de Sitges. Les tres sales acullen obres singulars i complementàries que tracen un recorregut per la carrera de Stämpfli i pel context artístic que l’ha envoltat.
Sala 1: Figuració Narrativa
Aquesta sala recupera l’esperit fundacional de la Fundació i commemora els 15 anys de la primera exposició del seu fons al Centre Cultural Miramar el 2010. Hi trobem una selecció d’obres de 12 artistes clau del moviment de la Figuració Narrativa —com Antonio Seguí, Eduardo Arroyo o Jacques Monory—, un corrent sorgit als anys seixanta a França com a resposta crítica a la societat de consum i als grans relats polítics.
Sala 2: Empremta 2025
El present creatiu de Peter Stämpfli s’expressa en una instal·lació immersiva que ocupa tot el paviment de la sala. L’obra, de gran format, reprèn el concepte d’empremta —motiu central en l’obra de l’artista des dels anys setanta— i convida l’espectador a una experiència visual i física que transforma l’espai expositiu.
Sala 3: 1950–2025. 75 anys de creació
La tercera sala ofereix una mirada inèdita als inicis de l’artista, amb obres juvenils realitzades entre 1950 i 1953. S’hi exposen guaixos inspirats en l’impressionisme, conservats fins ara en l’àmbit privat i mostrats per primera vegada al públic. Aquesta secció revela els orígens d’una vocació que ha esdevingut fonamental en l’art europeu contemporani.
Amb aquesta mostra triple, la Fundació Stämpfli reafirma la seva voluntat de continuar sent un espai de referència per a la recerca, la conservació i la divulgació de l’art contemporani.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!