Música popular i tradicional

El 44è FIMPT omple Vilanova de músiques d’arrel tot i la pluja i ja escalfa motors per a l’edició dels 45 anys

El festival referma el seu paper com a referent de la música popular i tradicional amb una programació diversa, internacional i intergeneracional

El 44è FIMPT omple Vilanova de músiques d’arrel tot i la pluja i ja escalfa motors per a l’edició dels 45 anys. Ray Molinari

El 44è FIMPT omple Vilanova de músiques d’arrel tot i la pluja i ja escalfa motors per a l’edició dels 45 anys. Ray Molinari

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

El 44è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) ha tornat a convertir Vilanova i la Geltrú en l’epicentre de les músiques d’arrel, amb quatre dies plens de propostes artístiques que han captivat un públic fidel i curiós. Tot i la tempesta de dissabte, que va obligar a suspendre les actuacions previstes a la plaça del Port, el festival ha estat tot un èxit i ja pensa en la celebració del 45è aniversari el juliol vinent.

Del 10 al 13 de juliol, el FIMPT ha desplegat una programació oberta, paritària i intergeneracional, amb actuacions de formacions consolidades i veus emergents, una clara aposta per la creació jove, la fusió de gèneres i la mirada contemporània cap a la tradició. Un any més, la plaça del Port ha estat el cor del festival, amb escenari, zona gastronòmica i ambient festiu.

La regidora de Cultura, Eva Bolaño, ha destacat la qualitat del cartell d’aquest any i ha posat en valor la resposta del públic i l’esforç de l’organització per recuperar els espais afectats pel temporal. “Tenim la intenció de reprogramar les actuacions cancel·lades en properes edicions perquè hi havia moltes ganes de veure'ls a tots”, ha assegurat. Bolaño també ha volgut agrair l’entrega de l’equip tècnic: “Ha estat una feinada tornar a deixar-ho tot a punt després de l’aiguat”.

Música d’arrel amb mirada contemporània

L’edició va arrencar dijous a la plaça de l’Assumpció amb Rachele Andrioli i el duet l’Arannà, que van combinar l’essència folklòrica amb electrònica i experimentació. Divendres, Les Pitxorrines, Mercedes Peón, El Pantorrillas i la colombiana Meli Perea, amb el Col·lectiu Tonyina, van oferir una nit de ritmes potents, reivindicació i molta energia.

Diumenge, ja amb normalitat recuperada, van brillar propostes com Noèlia “La Titana”, amb una proposta feminista i renovadora, els Soneros del Tesechoacán de Mèxic i la Rondalla dels Ports, que van rebre una gran acollida per part del públic.

La cloenda de luxe va anar a càrrec de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, amb una actuació que va emocionar per la seva fusió entre veu, poesia i la sonoritat rica de la cobla.

Rumb al 45è aniversari

Amb aquesta edició, el FIMPT consolida el seu model de festival inclusiu, participatiu i arrelat al territori, capaç de combinar patrimoni musical, innovació i identitat. La 45a edició del festival tindrà lloc del 9 al 12 de juliol de 2026 i ja s’hi comença a treballar per oferir una edició especial d’aniversari que torni a omplir els carrers de Vilanova de música, festa i tradició.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió
FREDERIC LLOPART

Sira

  • 23-04-2025


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local