Sitges inaugurarà l’Any Rusiñol amb una gran exposició

Bernat Deltell 16-05-2006 22:48 Lectures 186

Arxivat a:

L’exposició titulada Santiago Rusiñol i la pintura europea iniciarà el proper 14 de juny els actes programats en motiu del 75è aniversari de la mort de qui va ser un dels màxims exponents del modernisme català. La mostra, que es podrà veure a l’edifici Miramar de Sitges, reunirà gairebé un centenar d’obres, la meitat de les quals provinents de col•leccions particulars, algunes mai exposades fins ara. L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer part de l’obra pictòrica de Rusiñol a través d’un discurs narratiu que ressegueix els diversos escenaris en què es va inspirar l’autor de l’Auca del senyor Esteve.
Pel responsable del Consorci del Patrimoni de Sitges, Toni Sella, aquesta mostra es complementarà amb activitats paral•leles, com ara el taller infantil i “concerts, poesia, conferències i rutes artístiques aplegades al voltant del cicle Sitges cultura que aquest any fa especial atenció a totes aquelles activitats relacionades amb Rusiñol i el modernisme”.

Santiago Rusiñol i la pintura europea està comissariada per la doctora en història de l’art Isabel Coll i es podrà veure fins al 20 d’agost, data en què viatjarà a Aranjuez. L’Any Rusiñol inclourà, també, la reedició de l’Auca del senyor Esteve en una edició de luxe amb dibuixos de Ramon Casas i rodolins de Gabriel Alomar, la convocatòria d’un premi internacional de pintura i la representació de l’obra La Intrusa, de Maurice Materlink, a càrrec de la companyia de l’Espai Escènic Brossa, entre d’altres.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament