SITGES

Un auditori i un equipament per a la joventut, dues de les prioritats de CiU a Sitges

El cap de llista, Miquel Forns, presenta el programa electoral al Retiro

VD 16-05-2007 10:02 Lectures 408

Arxivat a:

Una altra de les apostes de CiU és convertir l’actual centre de disseny en un auditori-teatre. fdg/ carles castro

Una altra de les apostes de CiU és convertir l’actual centre de disseny en un auditori-teatre. fdg/ carles castro

La construcció d’un equipament sociosanitari i un auditori-teatre són dues de les prioritats en els àmbits sanitari i cultural de Convergència i Unió a Sitges. La federació nacionalista va presentar el seu programa electoral dilluns, al Retiro, en un acte al que va assistir el diputat de CiU al Parlament de Catalunya, Felip Puig. Les propostes de Convergència i Unió al municipi es divideixen en tres apartats: “Un Sitges per a les persones”, que engloba els aspectes de família i acció social, cultura, educació i esports, seguretat o participació; “Un poble per viure-hi”, amb les apostes dels nacionalistes sobre el pla general, l’habitatge protegit o la neteja, i finalment “Un ajuntament per a tothom”, que tracta de l’àmbit de l’administració i la gestió municipal.

Un dels projectes que defensa la federació al municipi és la posada en marxa d’un equipament sociosanitari “específici i global” que inclogui “un centre d’atenció primària, atenció sectorial als segments de la població”, i ofereixi atencions en termes de rehabilitacions, malalties cròniques o drogodependències. CiU també projecta realitzar un pla integral d’atenció a les persones amb discapacitats, i establir “noves fòrmules alternatives de lleure i oci per als adolescents i joves del municipi” en aspectes com “iniciatives culturals, arts, activitats a l’aire lliure o esports”. En aquest sentit, la federació també planteja la creació d’un nou equipament per a la joventut amb aules d’estudi, sales per a entitats, zona de noves tecnologies i amb espais exteriors habilitats per a activitats esportives i culturals.

Una altra de les apostes de CiU és convertir l’actual centre de disseny en un auditori-teatre, on també funcionin les escoles municipals de música, art dramàtic i dansa, i construir a Can Falç un museu de la història local. La revisió del pla general per incloure el soterrament de la via del tren, i realitzar promocions municipals d’habitatge protegit són també dos dels compromisos del programa electoral de CiU. L’alcaldable dels nacionalistes a Sitges, Miquel Forns, va explicar que militants, simpatitzants i representants de la societat civil han participat en reunions amb la federació des del mes de novembre per elaborar les propostes. “El nostre programa és una contribució al benestar. Ens il·lusiona”, va apuntar el candidat de CiU a l’alcaldia de Sitges durant la presentació.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament