VNG

El Bordegassos celebren diumenge la seva Diada, a la plaça de les Cols

La colla de Vilanova vol completar la seva millor actuació de la temporada

VD 09-11-2007 9:31 Lectures 470

Els Bordegassos de Vilanova celebren diumenge el seu Dia de la Colla. Una diada on els groc terrosos volen completar la seva millor actuació de la temporada i que, a partir de dos quarts d’una del migdia, reunirà a la plaça de les Cols la colla de Vilanova, els Sagals d’Osona i els Castellers de Rubí. El dia abans a la tarda, el local de la colla acollirà una tertúlia castellera amb tots els caps de colla que l’entitat ha tingut al llarg dels seus 35 anys d’història.

Aquesta vegada la diada dels de la camisa groc terrós s’avança i coincideix amb el diumenge de Fira. L’únic objectiu que s’han marcat els vilanovins és completar la millor actuació de la seva temporada. Això vol dir que, d’entrada, tant el cinc de set com el quatre de set amb l’agulla es veuran a plaça. Ara cal veure si els Bordegassos igualen la seva millor actuació de la temporada o bé la milloren. L’equip tècnic no decidirà els castells que es duen a plaça fins al final de l’assaig del divendres. Conscients de la necessitat de polir detalls, els Bordegassos han convocat els seus castellers a un assaig extra de dimarts que se suma a l’assaig de canalla del dimecres i el general d’avui divendres. A més, des de fa un parell de setmanes, s’assaja diàriament el pilar amb l’ajuda de la xarxa.

Les dues colles convidades realitzaran a Vilanova la seva darrera actuació de la temporada. En canvi, als Bordegassos els restarà una actuació més, la setmana següent, a la diada dels Castellers de la Vila de Gràcia..

El passat diumenge, els Bordegassos es van desplaçar a Terrassa en motiu de la diada dels Castellers locals. Els vilanovins es van haver de conformar amb el tres i el quatre de set com a millor registres. La nota més destacada va ser el debut d’una component més de la canalla. Aquest cop, Anna López va debutar a plaça amb la torre de sis de la tercera ronda. Vist que la manca de suficients camises no permetia provar el cinc de set, la tècnica va optar per seguir preparant canalla nova que tot indica que adquirirà més protagonisme de cara a la temporada vinent. El tres de set va ser el castell escollir per obrir la diada i va anar seguit del quatre. Un cop més, el quatre presentava una estructura lleugera amb perspectives de futur i el debut a quarts de Marta Garcia, que habitualment ocupa el pis de dosos.

Tertúlia amb tots els caps de colla

La novetat d’aquesta diada de la colla sens dubte serà la tertúlia castellera que tindrà lloc al local de la plaça de les Casernes el dissabte a partir de les set de la tarda. Emmarcada dins del cicle de tertúlies que enguany han encetat els castellers vilanovins, Què pensen els nostres caps de colla? reunirà en una taula pràcticament tots els caps de colla que els Bordegassos han tingut al llarg de la seva història. El periodista Jordi Castanyeda moderarà el debat i demanarà als ponents com va ser la seva experiència al capdavant de la colla, com analitzen l’estat actual dels castells a la ciutat i com veuen el futur immediat i llunyà dels Bordegassos. La major part dels caps de colla ja han confirmat la seva assistència. L’acte és totalment obert a la ciutat i està pensat tant per als castellers i socis de l’entitat com per a tots els aficionats al món dels castells, locals o no, que vulguin contrastar punts de vista molt diversos.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No