Comprar aire per submergir-se al mar

Àlex Barjau és l’importador de Power Dive, un nou aparell que permet bussejar sense ampolla d’oxigen ideal per als que volen fer submarinisme i no s’hi atreveixen

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Àlex Barjau es defineix a si mateix com un home multisport, és a dir, una persona que dedica la seva vida íntegrament al món de l’esport, tant a nivell personal com laboral. El seu referent més immediat és l’aventurer i esportista Álvaro Bultó, “a qui conec personalment i admiro molt, però aquí acaben les coincidències, perquè jo sóc la versió petita i pobra i les meves aventures són d’anar fent”. Tot i així, Barjau ha aconseguit la importació en exclusiva per a tot l’Estat Espanyol i Andorra del Power Dive, un aparell que permet bussejar sense ampolla d’oxigen i sense necessitat de ser un expert en submarinisme. “Es tracta d’un invent australià que de mica en mica s’està implantant al nostre país perquè permet bussejar de manera barata, segura i divertida”, assegura.

Àlex Barjau parla ràpid i atropelladament “perquè tinc tantes coses al cap que em fa por oblidar-les pel camí”. És divertit i simpàtic, i potser gràcies a aquest caràcter positiu i al seu tarannà obert va treballar durant anys en una escola de màrqueting i en una agència de publicitat, “però em vaig cansar de tot això”. En una fira a Mallorca va conèixer, a través d’un amic seu, el representant de Power Dive i ràpidament la idea de poder fer submarinisme sense ampolla “em va fascinar i captivar”. El motiu d’aquest sobtat interès “és que jo ja practicava habitualment el submarinisme i he de reconèixer que tot plegat no és gens pràctic”. Barjau es refereix a què per treure’s el títol de submarinista has de pagar uns 1.000 euros, per a l’equip uns 1.500-1.800 euros més, “i posa-li uns mil euros més de complements”. Potser aquest és el motiu pel qual ha sorgit el Power Dive, “perquè és un aparell ideal per als que volen fer submarinisme però no s’hi atreveixen o no disposen de prou temps o capacitat econòmica”.

El funcionament del Power Dive és ben senzill. És un aparell que capta aire de la superfície i, a través d’un regulador, es connecta a un tub que subministra oxigen directament al bussejador. L’avantatge d’aquest aparell és que va equipat amb un flotador i una petita bateria que té una autonomia de 90 minuts i que li permet desplaçar-se per la superfície del mar al mateix temps que dóna aire al submarinista. A sobre, el manteniment és pràcticament nul i la seguretat màxima, perquè el tub va enganxat a un arnès a l’esquena que impedeix que s’enredi i provoqui un accident. “L’únic que el banyista necessita per submergir-se són unes bones aletes als peus, unes ulleres de bussejador i connectar-se al Power Dive, així de senzill”, explica Barjau.
El preu d’aquest aparell oscil·la entre els 1.800 i els 2.950 euros, depenent del model. Permet submergir-se entre set i quinze metres sota l’aigua i davant de qualsevol imprevist es pot sortir ràpidament, a diferència de quan es va equipat amb una ampolla d’oxigen. A més, per saber utilitzar el Power Dive només cal fer un curset d’uns pocs minuts, bàsicament per aprendre a respirar a través del regulador d’aire i saber com actuar en cas que el tub s’escapi de la nostra boca quan ens trobem en plena immersió. Àlex Barjau ofereix, per només 100 euros, un pack que inclou una petita excursió amb la seva barca per contemplar des del mar la bellesa de la costa del Garraf, una classe teòrica de pocs minuts per aprendre a usar el Power Dive i practicar amb el seu equip durant una estona. A partir d’aquí, qui vulgui se’l pot comprar, i qui no, doncs ja haurà passat una bona estona fent submarinisme de baix cost. “Comprar aquest aparell”, diu, “és comprar aire per tota la vida”. De moment, en els darrers tres anys ja ha venut una setantena d’equips, “bàsicament a famílies”. I és que amb el Power Dive es poden fer immersions en parella a una profunditat de 6 metres o bé individualment, i en aquest cas es pot baixar fins als 12 metres. Aquest invent serà presentat al Saló Nàutic de Barcelona el mes de novembre; mentre, Àlex Barjau aprofita el temps mostrant-ne el seu funcionament des de la seva barca ancorada a Port Ginesta.

(Article publicat al diari AVUI)

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local