VNG

Els Bordegassos actuen a Ribes i Esparreguera

Dissabte 8 de maig, a partir de les 19.30h, els Bordegassos actuaran a la plaça Marcer de Ribes

VD 05-05-2010 22:15 Lectures 472

Cap de setmana farcit d'activitat castellera pels Bordegassos de Vilanova, que dissabte seran a Ribes, per prendre part un cop més de la Festa per a una Societat Inclusiva, i diumenge al migdia actuaran a Esparreguera, al setzè aniversari de la colla local. Aquest doblet els servirà per recuperar el ritme perdut la diumenge passat, quan la colla de Vilanova i la Joves Xiquets de Valls no van poder actuar a Cabra del Camp perquè l'Ajuntament del municipi no havia contractat cap ambulància i no va estar a temps de trobar-ne a darrera hora.

Dissabte 8 de maig, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, els Bordegassos actuaran a la plaça Marcer de Ribes per donar suport un cop més a la Festa per a una Societat Inclusiva. La colla de Vilanova ha pres part a totes les edicions d'aquesta festa, tant si té lloc al seu municipi com si no. Aquest cop, els groc terrosos, que actuen en solitari, aprofitaran l'actuació per seguir donant rodatge als nous poms de dalt i treballar les estructures cada cop més lleugeres. La diada de Sant Jordi ja va servir per estrenar canalla i ara aquestes noves combinacions de poms de dalt requereixen continuïtat a plaça.

Però la principal diada de la setmana pel que fa als castells que s'hi podrien veure tot apunta que serà l'endemà, diumenge a les 12 del migdia a la plaça de la Pagesia d'Esparreguera, on la colla local celebra els seu setzè aniversari convidant els Bordegassos i els Castellers del Poble-sec. Els vilanovins tenen ganes d'oferir una nova actuació complerta de castells de set, sense descartar cap de les construccions que ja s'han assolit aquesta temporada. Això vol dir que, si es desplacen prou efectius i no hi ha baixes imprevistes, la colla aspira a aixecar algun castell superior al tres de set. Seria una manera d'afermar els recents passos endavant.

Diumenge passat els Bordegassos van tornar de Cabra del Camp amb la cua entre cames, sense tenir-ne cap mena de culpa. Amb la pinya del tres de set ja cantada, abans de tancar-la, els dirigents de Bordegassos i Joves de Valls van adonar-se que no hi havia cap ambulància a la plaça. Des de l'Ajuntament de Cabra, organitzadors de l'acte, es va al·legar que la persona que sempre la contractava estava de baixa i ningú no ho havia fet en el seu lloc.

Les gestions per trobar una ambulància in extremis no van fructificar i les dues colles van optar pel que tocava; prioritzar la seguretat dels castellers i recordar que sense ambulància no hi poden haver castells. A dos quarts de dues, una hora més tard de quan havia de començar l'actuació, l'Ajuntament va informar que no havia trobat cap alternativa i les dues colles van haver de renunciar a actuar. Una llàstima per a tots, però sobretot pels castellers de Vilanova, que havien fet prop d'una hora d'autocar. Si la situació ja era prou sorprenent, encara ho era més que això passés a ple Alt Camp i a un poble que cada any organitza diades.

A més, tots els contractes castellers que les colles envien als Ajuntaments estipulen que per oferir una actuació és imprescindible la presència d'assistència i transport mèdic.


GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No