VNG

L'Escola de l'Espectador explica el funcionament d'un teatre

Dijous començarà aquesta activitat del Teatre Principal que porta per títol 'Fem Teatre, Treballem la tècnica'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La primera de les classes porta per títol 'Fem teatre, Treballem la tècnica' que es composa de dues sessions. En la sessió teòrica, que es farà el dijous 30 de setembre a les vuit del vespre, es treballarà els conceptes bàsics que composen la maquinària escènica d'un teatre, amb la descripció dels seus equips, explicant de forma clara i entenedora la tècnica i les seves diferencies. Els assistents coneixeran les parts bàsiques de l'espai escènic, el vocabulari bàsic i una breu descripció de les qüestions més elementals de seguretat. La finalitat de la sessió és adquirir els conceptes que, posteriorment, es treballaran en la sessió pràctica sobre l'escenari.

Les classes pràctiques es faran els dies 2 i 3 d'octubre, de nou del matí a cinc de la tarda, (a escollir un dels dos dies) i consistiran en treballs tècnics sobre l'escenari per a espectadors de la temporada. La construcció de l'entramat d'escenotècnia, el muntatge de la escenografia, de la il·luminació, del so i de la resta de components que composen l'escena, seran els aspectes a desenvolupar. Els assistents tocaran, manipularan i realitzaran el muntatge sencer d'una petita obra, sota la supervisió d'un docent.

Els encarregat de dirigir les primeres sessions de l'Escola de l'Espectador seran Jordi Planas i Jordi Massó Soler. Jordi Planas és director i professor de l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Fundació Politècnica de Catalunya (UniversitatPolitècnica). Entre d'altres, ha treballat en la Direcció Tècnica en el Teatre Nacional de Catalunya i el Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya, i ha estat cap del servei de luminotècnia del Gran Teatre del Liceu i del Centre Dramàtic. Per la seva banda, Jordi Massó és coordinador de l'especialitat de maquinaria escènica i professor de l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i la Fundació Politècnica de Catalunya (Universitat Politècnica). Maquinista i Tècnic en prevenció de riscos laborals.

Les persones interessades a participar-hi cal que facin la seva reserva, ja que hi ha límit de places. La reserva es pot fer de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, trucant al telèfon 93 814 19 52, o bé enviant un correu a aquesta adreça.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local