VNG

Guillem Albà i l’Always Drinking Marching Band premiats a la Fira de Tàrrega

Han rebut el Premi San Miguel al millor espectacle de FiraTàrrega 2010 per votació popular

Divendres passar es van lliurar al Claustre de la Universitat de Lleida els Premis FiraTàrrega. La festa que ha tingut lloc en el marc d’aquest lliurament ha comptat amb la participació de diferents personalitats vinculades al món de la cultura i de les arts escèniques, a més de diversos representants institucionals.

FiraTàrrega ha atorgat dos premis. Per una banda, el Premi San Miguel al millor espectacle de la Fira per votació popular que enguany ha arribat a la seva dotzena edició. Per l’altra, també s’ha lliurat, per primera vegada, el Premi Internacional Ramon Roca Boncompte d’Estudis de Gestió Cultural.

Premi San Miguel al millor espectacle de FiraTàrrega 2010

La Fira ha lliurat a Guillem Albà i l’Always Drinking Marching Band el “Premi San Miguel 2010 al millor espectacle” per la producció “Flirt!”, un guardó que es dirimeix a través d’una votació popular entre el públic del certamen.


Aquest premi està dotat amb 6.000 euros, convertint-se en un dels de major dotació econòmica de les fires i festivals d’Europa.

Guillem Albà i l’Always Drinking Marching Band van estrenar “Flirt!” a FiraTàrrega 2010, una producció que compta amb direcció de Jordi Purtí. “Flirt!” és un espectacle de clown que transcorre en escenes musicals i que explica la història d'un antiheroi que ens mostra el seu món interior en la recerca del seu amor. Cal remarcar, que aquest espectacle va estar en residència creativa a Tàrrega la primavera de 2010.
 

Premi Internacional Ramon Roca Boncompte d’Estudis de Gestió Cultural

Per primera vegada, també s’ha lliurat el “Premi Internacional Ramon Roca Boncompte d’Estudis de Gestió Cultural”, convocat conjuntament per FiraTàrrega i l’empresa Ros Roca.
 
El treball premiat és “El retorn social de les polítiques culturals: com mesurar el valor públic de la cultura?”, un estudi col•lectiu dels investigadors, professors i consultors Nicolás Barbieri, Xavier Fina, Eva Merino, Adriana Partal i Joan Subirats. El jurat ha estat format per membres de Ros Roca i FiraTàrrega, a més de representants de la Universitat de Lleida, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Oberta de Catalunya.

En aquesta primera edició d’aquest guardó, dotat amb 6.000 euros, s’hi ha presentat 25 treballs procedents de diversos punts de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol, però també d’investigadors de França, Holanda, Alemanya, la República Txeca, Xile i Estats Units. Cal remarcar que també és un dels premis d’Europa amb major dotació en aquesta especialitat.

El guardó té l’objectiu de contribuir al desenvolupament de la difusió de la recerca en el camp de la gestió cultural en l'àmbit europeu.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!