Nadal a Vilanova i la Geltrú

Pessebres, futur i noves tecnologies

La tradició pessebrista no es queda enrere amb els nous temps i per això l'Associació ha decidit incloure elements tecnològics en alguns diorames

Des del 15 de desembre fins al 17 de gener, l'Associació Pessebrista posa el seu granet de sorra al retornar la il•lusió pel Nadal als vilanovins

Adoració dels Reis (2011), d'Albert Ferrer amb figures dels germans Castells

Adoració dels Reis (2011), d'Albert Ferrer amb figures dels germans Castells

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú comença la temporada amb novetats. Les noves tecnologies, la representació de paisatges de la ciutat i l'aparició d'iconografies catalanes són els temes més recurrents entre els diorames de l'exposició. En el local del carrer Cabanyes número 17 també es podrà veure una mostra de caganers i un conjunt de diorames fets per pessebristes novells.

La tradició pessebrista té futur

Manuel Vintró, president de l'Associació Pessebrista de Vilanova  i la Geltrú, es mostra content amb la bona rebuda que va tenir el curs pessebrista del maig passat. Allà, els participants van poder aprendre les tècniques pirogràfiques i l'ús de materials com el guix i el porex-pan. De les trenta-dues persones que hi van participar, setze han decidit presentar el seu primer diorama enguany. La segona novetat d'aquest Nadal és l'exposició de caganers: “Volem retre homenatge a un tema popular com aquest encara que no sigui propi dels pessebres artístics”, diu Vintró.

 

Noves tecnologies i catalanitat

 

La tradició pessebrista no es queda enrere amb els nous temps i per això l'Associació ha decidit incloure elements tecnològics en alguns diorames. Pel que fa a la catalanitat, Vintró reconeix: “evidentment tenim un fons de catalanisme però no ho atribuïm en exclusivitat”. El president de l'Associació ens explica que els pessebres artístics es realitzen en molts indrets del món, “no som únics”,  ja que cada territori posa el seu “toc personal”. Els diorames d'aquí es caracteritzen per incloure “figures amb barretina, masies catalanes i reproduir les places típiques de les localitats més properes.”

Més de 6000 persones van visitar l'any passat l'exposició de diorames. D'entre aquestes s'inclou la visita de més de 625 alumnes d'entre 3 i 10 anys provinents de diferents escoles de la ciutat.

“Fer pessebres és una satisfacció personal amb la qual et realitzes continuant una llarga tradició i a més provoques uns efectes en la gent”, afirma Manuel Vintró. Des del 15 de desembre fins al 17 de gener, l'Associació Pessebrista posa el seu granet de sorra al retornar la il•lusió pel Nadal als habitants de la ciutat. Una il•lusió que segons els mestres pessebristes dura tot l'any ja que aquest és el temps que dediquen a realitzar un dels seus esplèndids diorames.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local