Ciutadella Ibèrica

Calafell acull la VII Reunió Internacional d'Arqueologia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Del 7 al 9 de març se celebrarà la VII edició de la Reunió Internacional d’Arqueologia de Calafell, que reunirà investigadors i estudiosos de l’arqueologia d’arreu de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de França. Enguany aquesta reunió tractarà sobre “Les estructures socials protohistòriques a la Gàl.lia i Ibèria”, i les inscripcions estaran obertes fins el dia abans de la jornada.

L’Ajuntament de Calafell, juntament amb la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), l’Institut Universitaire de France, i el Centre Camille Jullian, organitzen conjuntament la Reunió Internacional d’Arqueologia que, des de l’any 2.000, té lloc a Calafell amb caràcter bianual.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que “Calafell s’ha convertit des de l’any 2.000 en un referent en matèria d’investigació i descobriments del món dels ibers”. De fet, la majoria d’estudis que es fan sobre els ibers tenen lloc a Calafell. A més, la Reunió Internacional d’Arqueologia també permet descobrir nous aspectes relacionats amb aquest poblat que va habitar a Calafell.

Joan Sanmartí, catedràtic d’Arqueologia de la UB, ha destacat que “la Reunió Internacional d’Arqueologia que té lloc a Calafell és una reunió d’alt nivell, per la importància dels ponents que hi participen, i que vénen des d’Extremadura fins de la Provença”.

La inauguració tindrà lloc dijous, 7 de març, a les 9.30h. del matí, i totes les sessions es duran a terme a les Dependències Municipals de la Plata de Calafell (c. Sant Pere, 29).

En aquesta VII edició la Reunió Internacional d’Arqueologia se centrarà en el món de la Prehistòria, i tractarà de comparar les estructures socials que tenien els ibers amb les dels pobles del seu voltant, com els celtibers, tartesis, etc.

Carme Delarte, investigadora de l’ICAC, també ha explicat que durant la Reunió Internacional es farà un homenatge a Aurora Martín i Enriqueta Pons, “dues investigadores que han treballat molt intensament en el món ibèric, i que ara es jubilen”.

30 anys de la primera excavació a la Ciutadella

L’edició d’enguany de la Reunió Internacional d’Arqueologia té també un caràcter especial perquè, com ha explicat la regidora de Cultura i Ensenyament, Sandra Suàrez, “s’emmarca dins la celebració del 30 aniversari de la primera excavació que es va fer a la Ciutadella Ibèrica de Calafell”, un jaciment arqueològic de gran importància històrica ja que és el primer de la Península ibèrica que ha estat reconstruït amb tècniques d'arqueologia experimental, és a dir, que sobre de les restes del jaciment s'hi ha reconstruït un nou poblat simulant el de debò.

Joan Sanmartí ha valorat molt positivament la feina feta a la Ciutadella Ibèrica de Calafell durant aquests 30 anys, “i que s’ha pogut dur a terme gràcies a la col.laboració institucional, en el qual l’Ajuntament de Calafell ha tingut un paper decisiu”, ha dit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local