Fotografia i art

Arrenca Fotomaig Sitges

Fins al 19 de maig, diferents sales de Sitges acullen més de 400 fotografies, que mostren el lligam historic de Sitges amb aquesta disciplina

Redacció Sitges 05-05-2013 22:02 Lectures 927

Arxivat a:

La divulgació i promoció de l'art fotogràfic és protagonista a Sitges fins al 19 de maig, a través del Fotomaig, el certamen anual d'aquesta disciplina artística que inclou un ampli ventall d'activitats. Per celebrar els deu anys, el Fotomaig presenta diverses novetats com la incorporació del vestíbul de l'Hospital de Sant Joan Baptista com a sala expositiva i l'aposta per una mostra interactiva a la Biblioteca Santiago Rusiñol. En total, són 8 els espais del municipi, on s'exhibeixen més de 400 fotografies de temàtiques i estils ben diferents.

La inauguració de Fotomaig Sitges es va celebrar ahir dissabte a l'Espai Cultural Pere Stämpfli, en el qual es van fer entrega dels premis dels Concursos del Ral·li Fotogràfic de Sitges, el cartell de Fotomaig i es va anunciar els noms dels guanyadors del Concurs del Festival de Jazz Antic. Andreu Noguero, president de la secció fotográfica del Grup d'Estudis Sitgetans, organitzadora del Fotomaig Sitges, va remarcar la gran “qualitat i nivell de les propostes fotogràfiques, i sobretot la seva varietat”. José Antonio Férriz, president de la Federació Catala de Fotografia, va felicitar als organitzadors per “ la bona feina feta divulgant el món fotogràfic”. Finalment, Mireia Rossell, regidora de Cultura, va remarcar el “creixement de Fotomaig i ho seguirà fent. La fotografia ha estat present sempre a Sitges. Els fotògrafs tenen la gran capacitat de retratar allò que no podem percebre, sempre tenen la càmera a punt”.

Després de la inauguració oficial es va fer una visita a les sales de l'Estudi Vidal, la Biblioteca Santiago Rusiñol i l'Edifici Miramar. 

Paral·lelament a les exposicions el Fotomaig ha pogramat una sèrie d'activitats com xerrades, i projeccions de fotografies audiovisuals d'autors sitgetans.

La secció fotogràfica del Grup d'Estudis Sitgetans, entitat organitzadora del Fotomaig, amb el suport de l'Ajuntament de Sitges, volen que l'esdeveniment serveixi per incrementar el nombre d'aficionats a la fotografia, una xifra que cada cop augmenta més amb nous seguidors gràcies, sobretot, a les noves tecnologies.  


GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No