Curs 2013-14

Sant Sadurní podria tenir la seva pròpia banda de música

Aquest és el quart curs que l'escola de música funciona com a escola municipal, després que s'unissin les dues escoles de que hi havia al municipi i es redactés un projecte educatiu de centre

Música per a nadons i per a la gent gran, novetats a l'Escola de Música

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 16-05-2013 10:35 Lectures 782

Aquesta setmana l'Escola Municipal de música de Sant Sadurní ofereix 'Tastets' d'algunes de les noves activitats que oferirà el curs vinent : música per a nadons d'1 a 3 anys, 'música de l'edat d'or', per a majors de 60 anys i violí per als més petits mitjançant el Mètode Suzuki. Aquest dimarts el tastet era de Música per a nadons i la regidora d'educació, Cristina de la Cruz, va assistir-hi per presentar les novetats. Les inscripcions a l'Escola de Música estan obertes fins el dia 24 de maig.

Tant la música per a nadons com per a la gent gran i el mètode Suzuki de violí per als menuts, consistent en aprendre a tocar l'instrument de forma natural, igual que s'adquireix la parla, tenen per objectiu obrir l'escola de música a nous sectors de la població.

Una banda de música

Com a novetat l'any vinent l'escola també oferirà dos nous instruments de vent metall: trompetes i trombons, de la mateixa manera que l'any passat es va introduir l'ensenyament de saxo. La idea és disposar de tots els instruments per poder crear la banda de música de Sant Sadurní, que segons la regidora seria un important element cohesió municipal 'La idea és formar una banda de música de l'escola de música, per poder interpretar cançons nostres i tradicionals i participar en la vida i actes del poble'.

Aquest és el quart curs que l'escola de música funciona com a escola municipal, després que s'unissin les dues escoles de que hi havia al municipi i es redactés un projecte educatiu de centre, el qual ofereix una base musical per poder accedir a una formació reglada en conservatoris de música. Els alumnes hi aprenen llenguatge musical, harmonia i adquireixen el domini d'un instrument musical, tal i com explicava Cristina de la Cruz: 'Nosaltres el que volem és obrir l'escola a tota la ciutadania perquè és una escola municipal que està finançada en part amb diners de l'Ajuntament i diners dels ciutadans i volem per tant que sigui visible i que els alumnes de l'escola puguin col·laborar i mostrar el seu treball en els actes que celebrem. Ara, un cop consolidada l'escola, l'anem obrint a altres sectors de població, fem també un taller de combos, un taller per fer composicions per gent que vol fer un grup i vol una mica d'ajuda, amb la nova oferta arribem gairebé a tots els segments de la població'.

Més música per als nadons de les llars d'infants

També com a novetat, Cristina de la Cruz va explicar que el curs vinent la professora especialitzada en nadons de l'Escola de Música anirà a impartir classe a les escoles bressol l'Espurna i La Fil·loxereta, per reforçar la tasca que fan les educadores, que estan en constant procés de reciclatge i que actualment també treballen amb una formadora especialitzada en aspectes de gestió emocional, sempre en la línia de potenciar l'ensenyament d' 1 a 3 anys: 'Sempre intentem innovar en formació, creiem que la gestió de les emocions és fonamental en els nadons, ja que són molt sensibles a tot el que passa al seu voltant. Per això hem buscat una formació específica que ens agradaria treballar des de l'escola i també a nivell familiar'. Des de la regidoria es considera que els primers anys dels infants són fonamentals per al seu desenvolupament posterior.

La regidora explicava que quan des de l'Ajuntament es va construir les escoles bressol i de música va ser perquè es rebia un gran finançament de la Generalitat, que va apostar per aquests sectors de música, dansa i escoles bressol, però va lamentar que amb les retallades la davallada ha estat molt importan i no se sap si l'any vinent es comptarà amb cap subvenció: 'Tot i així, des de l'equip de govern sí que apostem per l'ensenyament musical, sí que apostem per l'escola, la idea és no tancar-la sinó promocionar-la el màxim possible com estem fent, igual que les escoles bressol, perquè és un ensenyament molt important pel desenvolupament dels nostres nens'.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament