Plaça d'Osca de Barcelona

Dos castells de set més a la butxaca per als de Sitges

La Jove de Sitges actua a la ciutat comtal juntament amb els Castellers de Sants i la Jove de Barcelona

Redacció Sitges 16-05-2013 10:38 Lectures 639

Arxivat a:

La Colla Jove de Castellers de Sitges continua la bona feina en els assaigs i prova d’això és l’actuació que es va portar a terme dissabte passat a la plaça d’Osca de Barcelona. Els de color de vi, amb algunes baixes, van actuar juntament amb els Castellers de Sants, que enguany també estan d’aniversari, i la Jove de Barcelona.

La colla va iniciar la seva actuació amb el primer 3de7 de la temporada, un castell de postal que va pujar ràpid, segur i molt parat. En segona ronda, la Jove de Sitges va optar pel seu segon 4de7 d’enguany. En aquesta ocasió, però, els castellers sitgetans, tant de tronc com els de pinya, van haver de treballar una mica més  ja que l’estructura es va anar ovalant, però el bon nivell tècnic dels efectius de la Jove va quedar de manifests i el castell es va saber controlar en tot moment fins a descarregar-lo.  I en darrera ronda, i seguint la línia de la Junta Tècnica d’enguany, els de Sitges van enlairar un 4de6 amb l’agulla, on hi van pujar nous castellers, amb l’objectiu d’anar renovant el tronc dels castells de color vi. D’altra banda, tal i com expliquen els caps de colla,  “es va renunciar a fer altres castells de sis de més nivell per evitar que pugessin els mateixos castellers que en les dues rondes anteriors”.

Per acabar la seva actuació, la Jove de Sitges va portar a terme un pilar de 5 molt sòlid i solvent, que va mostrar que és un pilar molt madur.
Pel que fa a les altres dues colles que van acompanyar a la de Sitges, els Castellers de Sants van portar a plaça la torre de set, el 3de8, el 7de7 i van finalitzar amb un vano de 5. Ara bé, cal destacar que fora de rondes, els de Sants van enlairar un 9de6 executat només per les castelleres de la colla. Per la seva banda, la Jove de Barcelona, va completar gairebé una idèntica actuació que els de color vi, enlairant el 3de7, el 4de7 i el 5de6 i dos pilars de 4 per acabar. En resum, va ser una diada ràpida i lleugera on els assistents van poder gaudir de tots els castells descarregats a la primera.

Bona feina als assaigs

Els caps de colla de la Jove de Sitges destaquen la bona feina que la colla està portant a terme durant els assajos de dimarts i divendres. Els resultats són més que evidents sobretot pel que fa al pom de dalt, ja que dissabte es va estrenar una enxaneta en castells de set i una aixecadora nova, a més d’un dos, que un d’ells encara pot fer d’enxaneta, si s’escau. A més, tot això cal sumar-hi les altres estrenes en actuacions anteriors, una altra dos i un nou enxaneta de pilars. Malgrat registrar baixes, el dissabte fins a 13 castellers diferents van fer de baix en els castells enlairats i cap d’ells va repetir en aquesta posició i els set segons dels castells de set també van ser diferents. 
 


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament