Festa Major de Vilafranca 2013

El 23 de maig s'obren les preinscripcions de la Festa Major dels Petits 2013

Hi haurà un període de preinscripció en el que es recolliran les dades de tots els infants que hi volen participar i es farà un sorteig de les lletres a partir de les quals es començaran a fer les inscripcions seguint un ordre alfabètic

Com a novetat, enguany s’incorpora a la Festa Major dels Petits el Ball de Capgrossos que fins ara no hi tenia representació

Redacció Vilafranca del Penedès 16-05-2013 10:53 Lectures 670

Els Administradors de la Festa Major del 2013, el Servei de Cultura de l’Ajuntament i la Comissió de la Festa Major dels Petits han posat en marxa les inscripcions per participar a la Festa Major dels Petits 2013 que enguany ofereix 341 places, a banda dels Falcons i les colles castelleres, que tenen places il·limitades i no es demana cap mínim d’edat per participar-hi.

El sistema d’inscripció per participar a la Festa Major dels Petits serà el mateix que els darrers anys: hi haurà un període de preinscripció en el que es recolliran les dades de tots els infants que hi volen participar i es farà un sorteig de les lletres a partir de les quals es començaran a fer les inscripcions seguint un ordre alfabètic. Les butlletes d’inscripció de la Festa Major dels Petits 2013 es trobaran a l’estand dels Administradors de la Festa Major a les Fires de Maig, a l’Ajuntament, a la Biblioteca i a l’Escorxador. Les butlletes també es distribuiran a tots els centres escolars de la vila entre el 20 i el 21 de maig.

Com a novetat, enguany s’incorpora a la Festa Major dels Petits el Ball de Capgrossos que fins ara no hi tenia representació. Els Administradors del 2012 han fet un donatiu a la Festa Major encarregant la reproducció en petit de l’Humbert, la Roseta, el Canyamàs i la Zingarel·la.

Calendari de preinscripcions i inscripcions

El període de preinscripció serà del 23 al 31 de maig. La gestió es podrà fer on-line a través de la web de l’Ajuntament de Vilafranca, www.vilafranca.cat o bé de forma presencial adreçant-se al Servei de Cultura de l’Ajuntament, a l’Escorxador (c/ Escorxador, 19-21), de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 17 a 21 h.

El dilluns 3 de juny, a les 20 h, a la Sala d’Actes de l’Escorxador es farà el sorteig de les lletres a partir de les quals es començaran a fer les inscripcions. A partir d’aquest resultat i seguint l’ordre alfabètic, es farà una taula d’horaris de les inscripcions que es publicarà a la web de l’Ajuntament de Vilafranca, del Servei de Cultura i de la Festa Major 2013. La informació també es farà arribar als pares/mares/tutors/tutores per correu electrònic.

El divendres 7 de juny, de 17 h a 21 h i el dissabte 8 de juny, de 10 a 13 h, hi haurà les inscripcions que tindran lloc a l’Escorxador en els horaris que s’elaboraran a partir del resultat del sorteig i la previsió del nombre de persones que es poden atendre en cada franja horària. Els pares/mares/turors/tutores hauran de portar omplertes i signades les butlletes d’inscripció indicant el ball en què es desitja ballar. En cas que el ball que s’ha escollit estigui ple, se n’oferirà un altre en el mateix moment de la inscripció. Per a fer la inscripció serà imprescindible haver fet la preinscripció.

Requisits

Enguany s’ofereixen un total de 341 places repartides amb els 16 balls que tenen representació a la Festa Major dels Petits: Drac, Diables i Tabalers dels Diables, Ball d’en Serrallonga, Àliga, Gegants, Nans, Capgrossos, Cotonines, Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners, Panderos i Ball de les Gitanes. Les places per als Falcons i les tres colles castelleres de la vila, Colla Jove, Xicots i Castellers, són il·limitades i no es demana cap mínim d’edat.

Per participar a la Festa Major dels Petits, serà imprescindible cenyir-se als mínims d’edat i barems físics establerts a la graella que es pot consultar a les butlletes i no es podrà faltar a més de quatre assaigs. Aquesta graella inclou les edats mínimes i màximes (expressades amb els cursos escolars corresponents al  curs 2012-2013) per participar a cada ball, el nombre de places que s’ofereixen i el nombre d’assaigs que es fan, indicant el dia que comencen i que acaben. Aquests criteris vénen determinats pels balls de la Festa Major que de forma voluntària organitzen els assaigs dels petits durant els mesos de juliol i agost.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament