LA PRÈVIA

Un objectiu clar: descarregar a plaça la nova torre de set

Els Bordegassos actuen diumenge a Altafulla i dissabte a la Festa per una Societat Inclusiva a Vilanova

Marc Ortiz de Urbina Vilanova i la Geltrú 16-05-2013 18:47 Lectures 630
Torre de set descarregada a l'assaig del 10 de maig / Olga Gómez

Torre de set descarregada a l'assaig del 10 de maig / Olga Gómez

Cap de setmana amb programa doble, propici perquè els Bordegassos de Vilanova aspirin a completar la seva millor actuació de la temporada fins al moment, a la vegada que donar rodatge a la canalla més nova i castellers nous. Dissabte els de groc terrós actuen a la Festa per una Societat Inclusiva, que enguany té lloc a Vilanova. Diumenge, a Altafulla, tindrà lloc la diada més important del cap de setmana, on, entre d'altres, volen descarregar la primera torre de set de la temporada.

Dissabte 18 a la les vuit del vespre la Festa per a una Societat Inclusiva es culmina amb una actuació que comptarà amb la colla de Vilanova, que ha actuat desinteressadament a cadascuna de les 10 edicions de la festa, i els Castellers de les Roquetes. Tot i tractar-se d'una diada de caràcter clarament festiu i que la diada més propícia de cara als grans objectius és l'endemà a Altafulla, a hores d'ara els d'Èdgar Granados tampoc no volen tancar-se cap porta de cara a dissabte.

Diumenge els Bordegassos actuen a una de les places històriques del món casteller; la plaça del Pou d'Altafulla. La diada comença a dos quarts d'una del migdia i els de groc terrós hi actuaran acompanyats dels Nens del Vendrell i els Castellers d'Altafulla. Descarregar la torre de set és l'objectiu d'uns Bordegassos que la setmana passada ja van estrenar aquesta construcció a Sant Cugat del Vallès, on els va quedar en només carregada malgrat que el dia abans l'havien descarregat a assaig. El cinc de set, que es va descarregar per Sant Jordi, és un dels castells que els vilanovins també volen tornar a dur a plaça aquest diumenge. La setmana passada es va descartar per manca de pinya pròpia suficient.

De cara a l'assaig d'aquest divendres, els Bordegassos han estat treballant fins darrera hora per habilitar el pati del local per poder-hi assajar encara que plogui, sense haver d'anar a la Peixateria. Com ja va passar la setmana passada, els vilanovins volen tornar a descarregar la torre de set sencera. D'altra banda, la colla també vol aprofitar l'assaig d'aquest divendres per seguir polint el tronc i la pinya del quatre de vuit, com també fer les primeres proves de folre de la temporada. El set de set és un altre dels castells que els Bordegassos han començat a tocar i que podria entrar al programa d'alguna de les properes diades si s'aconsegueix treballar la pinya a assaig.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament