destrucció de l'ecosistema

El fotògraf Ricard Baró exposa a la Biblioteca Santiago Rusiñol

16 fotografies d’arbres serveixen a l’artista per denunciar la desforestació del planeta

La mostra es pot visitar fins al 29 de juny, dia en què la Biblioteca tancarà les seves portes per poder preparar l’inici de les obres que es farà al setembre

Redacció Sitges 12-06-2013 17:04 Lectures 1352

Arxivat a:

La mirada del fotògraf Ricard Baró preserva inalterable la seva voluntat de buscar el que li agrada des d'un punt de vista estètic. Un dels elements més admirats per aquest creador són els arbres com a metàfora de la destrucció de l'ecosistema. Ara 16 instantànies protagonitzades per arbres de Sud-amèrica configuren la mostra instal•lada al pati de la Biblioteca Santiago Rusiñol. Amb aquestes imatges Ricard Baró fa un crit d’alerta davant la desforestació del planeta i reclama protegir els arbres perquè donen l’oxigen que els humans necessitem per respirar. Baró assegura que “algunes de les fotografies són dramàtiques, però, malgrat la destrucció hi ha bellesa. Tot i això, cal una major conscienciació sobre la importància de cuidar l’entorn natural i promoure el respecte vers el medi ambient”.

L’exposició fotogràfica està integrada per 16 fotos en què plasma el contrast cromàtic amb una força material intensa. De formació autodidacta, Baró aplica els seus amplis coneixements en informàtica, que l’han portat a transformar les imatges tant en color com en textura.

Amb una trajectòria ben àmplia, Baró ha exposat individual i col•lectivament a Mèxic i a Catalunya. Anteriorment, ja havia exposat a l'edifici Miramar i ara ho fa a la Biblioteca Santiago Rusiñol fins al 29 de juny, dia en què la Biblioteca tancarà les portes per poder començar les obres de remodelació.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres