Diada de Sant Pere

Els castellers de les Roquetes descarreguen la primera torre de sis de la curta història

Angi Peña/ Arnau Gea Sant Pere de Ribes 03-07-2013 11:40 Lectures 1077

Arxivat a:

Els castellers de les Roquetes van descarregar la primera torre de sis de la seva petita i curta història a Sant Pere de Ribes. La diada es va celebrar a la plaça de la Vila de la localitat de Sant Pere de Ribes a les 19h en el marc de la diada castellers de Festa Major , on hi van actuar els amfitrions: Castellers de les Roquetes, la Colla Jove de Castellers de Sitges i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

Els de la camisa gris van optar en primera ronda per un quatre de sis amb l’agulla, un Castell on l’anxaneta va dibuixar una aleta en un castell de postal. En segona ronda els Castellers de les Roquetes, vist el seu èxit amb  el quatre de sis amb l’agulla, van decidir provar amb el tres de sis amb l’agulla, un Castell que va anar similar a l’anterior, sense cap dificultat. El quatre i el tres amb l’agulla és la primera vegada que es poden veure junts a plaça aquesta temporada.

En tercera ronda, va venir el plat fort, veien les bones sensacions que havia despertat els dos castells anteriors, els de Juan Carlos, van voler intentar la torre de sis. Els Castellers de les Roquetes amb tota confiança van decidir tirar endavant la torre, el tronc va pujar amb molta solvència i la torre estava molt parada, però la lentitud del pom de dalt a l’hora de pujar, va fer que en uns instants la torre patís petites rebrincades i perillés la seva carregada, però amb una bona feina del tronc i de la pinya va ser defensada amb molta eficàcia i es va poder salvar descarregar  desfermant l’eufòria dels Castellers de les Roquetes ja que els de la camisa gris portaven un any darrera de la torre, des de la diada a Ribes a l’octubre de la temporada passada on només va quedar en carregada. Aquesta va ser la primera torre de sis de l’historia de la colla i ara mateix sostre capdavanter dels Castellers de les Roquetes

En la ronda de pilars, els Roquetencs van fer el pilar de quatre aixecat per sota, el primer de la temporada amb una nova estrena d' anxaneta: La Neus Rovira. Finalment els de la camisa gris van alçar un pilar de quatre amb dedicació a la família Favor: una família d’ integrants americans de la colla que marxen a l’estranger.

Pel que fa les altres colles s’han pogut veure grans castells de set  i set i mig, La Colla Jove de Castellers de Sitges van obrir plaça amb un cinc de set de postal, en segona ronda van carregar un tres de set per sota que ja patia en l’aixecada i finalment van descarregar un quatre de set amb agulla impecable.
Per la seva part la Colla Jove Xiquets de Vilafranca van descarregar la torre de sis, el quatre de set i el tres de set. Amb aquesta actuació els Vilafranquins han completat la segona tripleta de 7 de la temporada. Pel que fa els pilars de comiat la Jove de Sitges han alçat un pilar de cinc per sota i dos pilars simultanis de quatre amb gent ribetana. La Jove de Vilafranca ha descarregat el pilar de cinc

Els Castellers de les Roquetes no cessen la seva activitat i segueixen amb els assajos per encarar la recta final de la temporada i descarregar el cinc de sis i l’aixecat per sota. Els assajos de pilars i canalla son de 19h a 21h al Gimnàs del CEIP Roquetes al carrer Miquel Servet, i els Dimecres i Divendres de 20h a 22h als Jardins Rafael Alberti, al costat del pavelló i el ‘’piruli’’ de Les Roquetes. 


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No