NADAL 2013

El Pessebre Vivent Parlat celebra 25 anys al Castell (VÍDEO)

Com és tradicional, les representacions tindran lloc els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre a partir de les 18 h

Redacció Sant Pere de Ribes 09-12-2013 13:08 Lectures 2623

Arxivat a:

El monumental complex format pel Castell de Ribes (s. X), l'Església Vella (s.XVII) i el caseriu de Sota-ribes acolliran aquest any el Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes, que organitzen els Xulius i que ha triat aquest lloc emblemàtic per celebrar el seu 25è anirversari.

Com és tradicional, les representacions tindran lloc els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre a partir de les 18 h (el dia de Nadal a partir de les 18.30 h). Les reserves anticipades es poden fer al bar dels Xulius, a la Merceria M. Àngels i al web (pessebreviventparlat.ribes.org). Els dies de representació, es poden adquirir entrades de 12 a 14 h i a partir de les 18 h als Xulius (c. Major, 13).

25 anys de Pessebre Vivent Parlat

A banda del lloc, la celebració dels 25 anys del Pessebre Vivent Parlat es notarà en un seguit d'activitats que eclosionaran durant el mes de gener, entre les quals destaquen una exposició a la seu dels Xulius i la publicació d'una separata en el programa oficial de la Festa Major de Sant Pau.

Els Xulius van fer el primer Pessebre Vivent Parlat a les Parellades l'any 1989. Aquesta és la relació completa dels llocs triats per a aquest espectacle itinerant, l'únic a Catalunya que cada any canvia de lloc.

Un públic fidel

Amb una afluència de públic de més de 1.700 persones, l'any passat el Pessebre Vivent Parlat, que es va portar a terme a Can Coll, ja va assolir unes dimensions considerables. S'espera que enguany la confluència dels 25 anys amb el lloc escollit, emblemàtic i proper al poble, siguin també un reclam per a un muntatge que mobilitza un important equip humà format per actors i tècnics de diverses generacions. Cal tenir present que el Pessebre Vivent  Parlat és l'acte cultural més gran que s'organitza a Sant Pere de Ribes i requereix una complexa estructura organitzativa. Des de Tots Sants, cada cap de setmana hi ha persones treballant in situ.

Els Xulius. Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes 2012

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No