VIII Nit de Castells

El 3 de 10 amb folre i manilles, millor moment casteller del 2013

Els cronistes castellers atorguen el premi al castell de 10 dels Verds per Sant Fèlix com a símbol de la millor actuació i la millor temporada de la història

Redacció Valls 02-02-2014 22:49 Lectures 1848
Castellers de Vilafranca. El 3 de 10 amb folre i manilles, millor moment casteller del 2013

Castellers de Vilafranca. El 3 de 10 amb folre i manilles, millor moment casteller del 2013

Aquest dissabte 1 de febrer es va celebrar a Valls la VIII Nit de Castells, organitzada per la Revista Castells, que any rere any distingeix a diferents àmbits del món casteller. Als premis a una trajectòria castellera, a una iniciativa social a favor del món casteller i a un ambaixador casteller, aquest 2014 s’hi han afegit quatre premis més: el premi a una plaça castellera, el premi a la colla de la temporada, el premi al millor moment casteller de l’any i el premi aleta. Cada un dels premis va ser valorat i elegit per jurats diferents.

El premi al moment casteller de la temporada va ser atorgat pels cronistes castellers que van elegir com a millor moment el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a l’última diada de Sant Fèlix, el primer descarregat de la colla després de 15 anys d’haver carregat el primer i amb molts intents a l’esquena. El president dels vilafranquins, Jou Cabré, i el cap de colla, Pere Almirall, van ser els encarregats de recollir i agrair la distinció. “Portàvem molts intents d’aquest tres de deu i, al final, el vam poder descarregar d’una punyetera vegada; realment ens mereixíem aquest castell!”, va reconèixer Cabré, que també va recordar els moments difícils de la temporada passada amb la pèrdua de dos companys de la colla.

Els altres premis concedits a la Nit de Castells van ser els següents:
- Premi a una trajectòria castellera per Quico Pino (dels Xiquets de Tarragona), atorgat per la Revista Castells.
- Premi a una iniciativa social a favor del món casteller pels Aficionats de Llorenç del Penedès, atorgat per la Revista Castells.
- Ambaixador Castells per la Muixeranga d’Algemesí, atorgat per la Revista Castells.
- Premi a una plaça castellera per El Catllar, atorgat per la Revista Castells.
- Premi a la colla de la temporada pels Castellers de la Vila de Gràcia, atorgat per les colles de gamma extra (Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró).
- Premi aleta per la canalla dels Castellers de Barcelona, atorgat per la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres.
- Premis de fotografia atorgats per votació popular: Èdgar Sumalla (1r classificat), Èdgar Toldrà (2n classificat), Bernat Almirall (3r classificat) i Josep Martí (4t classificat).


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No