Biblioteca Museu Víctor Balaguer

El museu Balaguer supera les 350.000 visites virtuals

El Museu rep més de 350.000 visualitzacions a través de la Viquipèdia en els últims mesos i estrena l'aplicació Musguide per a mòbils i tablets

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-02-2014 17:48 Lectures 994
EIX. Retrat femení. Joaquín Espalter. 1856

EIX. Retrat femení. Joaquín Espalter. 1856

Ja fa un temps que la Biblioteca Museu Víctor Balaguer col·labora amb l'associació Amical Viquipèdia per a fer les seves col·leccions més accessibles a tothom, aprofitant els recursos que ofereix l'enciclopèdia digital Viquipèdia. Aquesta tasca s'ha intensificat els últims mesos gràcies a l'esforç de tres viquipedistes residents, que treballen per incorporar gradualment les col·leccions artístiques i etnogràfiques que pertanyen als fons de la institució a la xarxa.

La feina ja ha començat a donar els seus fruits i de moment, pràcticament totes les obres pictòriques exposades a la col·lecció permanent del museu són ja accessibles des de qualsevol indret. És interessant remarcar la repercussió d'aquesta tasca que ja s'aprecia a la xarxa: en l'últim trimestre hi han hagut de mitja més de 175.000 visualitzacions mensuals d'imatges de peces de la col·lecció, i d'aquestes la més sol·licitada ha estat Defensa del parc d'artilleria de Monteleón de Joaquín Sorolla, que el mes de desembre va tenir un total de 78.000 visualitzacions.

A més de les consultes, els propis viquipedistes han usat imatges del museu en uns 480 articles diferents i en diversos idiomes.

Seguint en el camp de les noves tecnologies, el Museu Víctor Balaguer disposa ja d'una nova eina per facilitar la visita al museu. Es tracta de l'aplicació Musguide per a mòbils i tablets. Aquesta, permet descarregar "Les joies del Museu Balaguer", una guia completa per poder aprofundir tant en la història de la institució i en la figura de Víctor Balaguer, com en les col·leccions i les seves peces més destacades.

Per aconseguir-la cal descarregar l'aplicació Musguide i registrar-se per accedir a "Les joies del Museu Balaguer", amb un preu de 2,50 euros. També es pot sol·licitar l'alta al contingut a la recepció del mateix museu.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres