Biblioteca Museu Víctor Balaguer

El museu Balaguer supera les 350.000 visites virtuals

El Museu rep més de 350.000 visualitzacions a través de la Viquipèdia en els últims mesos i estrena l'aplicació Musguide per a mòbils i tablets

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-02-2014 17:48 Lectures 889
EIX. Retrat femení. Joaquín Espalter. 1856

EIX. Retrat femení. Joaquín Espalter. 1856

Ja fa un temps que la Biblioteca Museu Víctor Balaguer col·labora amb l'associació Amical Viquipèdia per a fer les seves col·leccions més accessibles a tothom, aprofitant els recursos que ofereix l'enciclopèdia digital Viquipèdia. Aquesta tasca s'ha intensificat els últims mesos gràcies a l'esforç de tres viquipedistes residents, que treballen per incorporar gradualment les col·leccions artístiques i etnogràfiques que pertanyen als fons de la institució a la xarxa.

La feina ja ha començat a donar els seus fruits i de moment, pràcticament totes les obres pictòriques exposades a la col·lecció permanent del museu són ja accessibles des de qualsevol indret. És interessant remarcar la repercussió d'aquesta tasca que ja s'aprecia a la xarxa: en l'últim trimestre hi han hagut de mitja més de 175.000 visualitzacions mensuals d'imatges de peces de la col·lecció, i d'aquestes la més sol·licitada ha estat Defensa del parc d'artilleria de Monteleón de Joaquín Sorolla, que el mes de desembre va tenir un total de 78.000 visualitzacions.

A més de les consultes, els propis viquipedistes han usat imatges del museu en uns 480 articles diferents i en diversos idiomes.

Seguint en el camp de les noves tecnologies, el Museu Víctor Balaguer disposa ja d'una nova eina per facilitar la visita al museu. Es tracta de l'aplicació Musguide per a mòbils i tablets. Aquesta, permet descarregar "Les joies del Museu Balaguer", una guia completa per poder aprofundir tant en la història de la institució i en la figura de Víctor Balaguer, com en les col·leccions i les seves peces més destacades.

Per aconseguir-la cal descarregar l'aplicació Musguide i registrar-se per accedir a "Les joies del Museu Balaguer", amb un preu de 2,50 euros. També es pot sol·licitar l'alta al contingut a la recepció del mateix museu.


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No