Auditori Pau Casals

Alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca al Cicle de Joves Intèrprets del Vendrell

Els alumnes del Conservatori de Vila-Seca posaran un bon punt i final en aquest cicle de Joves Intèrprets

Redacció El Vendrell 17-02-2014 19:13 Lectures 885

Arxivat a:

EIX. Alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca

EIX. Alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca

El proper diumenge 23 de febrer, a les 12 del migdia, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el darrer concert del Cicle de Joves Intèrprets 2014, a càrrec d’alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca amb solistes, grups de cambra i l’Orquestra Händel.

El concert s’iniciarà amb l’actuació de la pianista Júlia Fortuny, que tocarà les obres Concert Italià BWV 971, de J. S. Bach, i l’Scherzo núm. 2, op. 31 en Si menor, de F. Chopin. Tot seguit, serà la soprano Lucía Méndez, acompanyada a la guitarra per Adrián Galindo, qui interpretaran les peces Seguidillas, de F. Sor, i Tres canciones españolas, de J. Rodrigo. I per acabar la primera part, el grup de cambra format per Cristina Morell, violí; Cèlia Brunet, violoncel, i Júlia Fortuny, piano, presentaran l’allegretto scherzando del Trio en si bemoll major op. 21, d’A. Dvorak. La segona part del concert serà a càrrec de l’Orquestra Händel, que dirigeix Rafael Fabregat, la qual interpretarà dues obres: Concert per flauta i orquestra en re major “Il Gardellino” RV 428, op. 10 núm., d’A. Vivaldi, amb el solista Lluís Domènech (guanyador del concurs “El Solista i l’orquestra”), i Don Quixot, suite burlesca per a orquestra, de G. P. Telemann, amb Heidrun Bergander al baix continu.

L’Orquestra Händel fou creada el 1988 dintre del projecte d'orquestres pedagògiques del Conservatori de Vila-seca. Es tracta d'una orquestra de caràcter docent, integrada per prop de 20 alumnes de Grau Mitjà d'entre 14 i 20 anys. Ha actuat arreu de les comarques tarragonines i ha fet concerts en poblacions com Barcelona, Igualada, Girona, Vic i Conca, i a l’estranger, a Tuttlingen i Leverkusen (Alemanya). El seu repertori comprèn obres de l'anomenada música culta, des del barroc fins al segle xx, amb la realització d’algunes estrenes absolutes d’obres que els han estat especialment dedicades. El director Rafael Fabregat és professor de violí i cap del Departament de Corda del Conservatori de Vila-seca.

Els alumnes del Conservatori de Vila-Seca posaran un bon punt i final en aquest cicle de Joves Intèrprets, que, al mateix temps, és una mostra del treball d’escoles, conservatoris i professors de música.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans