CARNAVAL 2014

El Ball de Mantons i les Competències musicals inauguren el carnaval de Vilanova

Al Foment Vilanoví es presentava el llibre Vilanova és Comparses, de Xavier Duran i Yol Bernadó

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-02-2014 12:44 Lectures 2649
Maite Gomà Farràs. Competències musicals

Maite Gomà Farràs. Competències musicals

Si dissabte el Carnaval de Vilanova començava a caminar amb la celebració del Ball de Mantons i de les Comparses nocturnes, diumenge va ser el torn de la música amb les recuperades Competències musicals. La Banda de l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat es va "enfrontar" a la Banda de Música de Cardona en una singular batalla musical.

Abans, però, les dues formacions van anar en cercavila des de la plaça de la Vila fins a la plaça de les Cols, on, a sobre de dos escenaris encarats, van fer sonar els seus instruments mentre que part del nombrós públic assistents aprofitava per ballar entremig d'ambdós espais.

Les dues formacions musicals van interpretar una selecció de peces durant gairebé dues hores, entre pasdobles, txa-txa-txas, polques o valsos, entre d'altres.

Paral·lelament, al Foment Vilanoví es presentava el llibre Vilanova és Comparses, de Xavier Duran. L'obra, en el seu primer volum, és un recull dels 59 anys de Comparses a la ciutat, i recopila tota la informació de les 74 societats que durant tots aquests anys han participat en aquest acte. Yol Bernadó ha estat l'encarregat de fotografiar la vestimenta de cada entitat, la seva bandera i el seu mascaró.

En definitiva, la pretensió de l'autor no és altra que aglutinar en una sola obra el màxim d'informació d'aquesta festa tan vilanovina. Xavier Duran ja ha començat a treballar en el segon volum d'aquesta obra, on aplegarà la informació històrica i el material gràfic que ha pogut recopilar en la seva recerca personal.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No