CARNAVAL 2014

Comença el Carnaval de Sitges 2014

Les entrades per a l’Arribo estan exhaurides després del darrer cap de setmana de repartiment

Redacció Sitges 24-02-2014 12:49 Lectures 1546

Arxivat a:

Ajuntament de Sitges. Quinto Carnavaler

Ajuntament de Sitges. Quinto Carnavaler

El programa oficial d’actes del Carnaval de Sitges ha començat amb una xerrada sobre la festa i amb el Quinto Carnavaler, que aquest any va comptar amb una elevada participació de les colles retiristes.

La xerrada de Carnaval, celebrada al Palau del Rei Moro i organitzada conjuntament per l’Ateneu Popular i l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, va servir per repassar amb responsables i participants del Carnaval alguns dels temes més en debat pel que fa a l’organització i el desenvolupament de la festa com les novetats, la seguretat  i el paper de la Reina.

Sota la moderació de Josep Mª Tubau, Carles Garcia, president de la Comissió de Carnaval, encapçalava una taula en la que estava acompanyat per Marta Laiz, representant de la colla A Tope organitzadora del personatge de Sa Majestat Carnestoltes; Mia Muntané, cap de colla de No K-Lia, i pel Carnestoltes 2013 de la colla Panxampla’s, Marc Pérez.

Les novetats del Carnaval 2014 van centrar els primers minuts de la tertúlia. Carles Garcia va defensar aquesta decisió perquè permetrà que les Rues siguin més àgils, continuades i lluïdes des del principi fins al final. Sobre la seguretat, el president va repassar la normativa legal sota la qual han de treballar, el Pla d’Autoprotecció (PAU) i el desplegament d’efectius dels diferents cossos de seguretat. Segons Garcia, “la seguretat no ha condicionat el treball al voltant del Carnaval, sinó que ajuda a que tinguem un Carnaval més segur per a tots. És una gran responsabilitat, ja que ens visiten milers de persones, i s’ha de vetllar per prevenir riscos”.

La Reina va centrar també part del debat de Carnaval al Palau, concretament la prohibició d’entrada a l’entitat que el Retiro manté amb el personatge. Mia Muntané va defensar un canvi per a que la Reina, com a personatge consolidat del Carnaval, pogués entrar al Retiro. Marta Laiz, per la seva banda, va manifestar que tots el personatges hi haurien de tenir cabuda, mentre que Marc Pérez, com a únic representant d’una colla del Prado, va lamentar que un personatge municipal i tan apreciat no pugui entrar en una entitat per decisió d’alguns.

La temàtica del cartell i el programa que remeten al personatge del Carnestoltes, el canvi d’hora de la Rua Infantil de diumenge, o les novetats que envolten aquest 2014 l’Arribo de Sa Majestat són altres dels temes que es van posar sobre la taula durant la xerrada.

El debat de Carnaval era el primer dels actes oficials del programa, que van continuar diumenge amb el Quinto Carnavaler, celebrat al Saló Teatre de la Societat Recreativa El Retiro. Una multitudinària activitat pròpia del Nadal, que s’adapta al Carnaval amb regals simpàtics i sorpreses preparades per les diferents colles que s’aglutinen sota el paraigua de l’entitat.

Més de 400 persones, atentes a les indicacions de Ramon Soler, lloro de les partides, van participar en l’activitat, alguns disfressats amb motius carnavalers com barrets, màscares i altres elements.

També aquest cap de setmana s’ha pogut veure a TV3 el reportatge Preparant el Carnaval. Un audiovisual que mostra imatges de com s’ultimen els detalls al Carrossòdrom i els assajos del Club Natació, que aquest Carnaval s’encarrega del personatge de la Reina. El reportatge es pot veure al següent enllaç: http://www.324.cat/video/4917115/


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No