Valors musicals

El compositor i guionista Esteve Molero i Olivella rep el Premi Nacional Agustí Borgunyó

Molero va agrair la concessió i el va definir com un “revulsiu creatiu” per continuar treballant en un àmbit, el de la composició musical, que travessa moments de dificultat

EIX. El compositor i guionista Esteve Molero i Olivella rep el Premi Nacional Agustí Borgunyó

EIX. El compositor i guionista Esteve Molero i Olivella rep el Premi Nacional Agustí Borgunyó

Un centenar de persones van participar, divendres passat a la nit, a l’acte de lliurament del Premi Nacional Agustí Borgunyó al músic, compositor i guionista Esteve Molero i Olivella (Vilafranca del Penedès 1975). L’acte, organitzat per l’entitat Sabadell Més Música es va portar a terme a l’Hotel Urpí de Sabadell i va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Quim Carné; i del president delegat de l’àrea d’Hisenda de la Diputació de Barcelona, Carles Rossinyol, a més del president de l’entitat organitzadora, Josep Vinaròs; i el president de la Federació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado. El Premi Nacional Agustí Borgunyó serveix per reconèixer els valors musicals de persones o entitats que treballen per al foment i la popularització de la música lliure o simfònica per a cobla, en línia amb els objectius de Sabadell més Música.

Després de rebre el guardó, Molero va agrair la concessió i el va definir com un “revulsiu creatiu” per continuar treballant en un àmbit, el de la composició musical, que travessa moments de dificultat degut als efectes de la crisi en el món de la Cultura. Josep Vinaròs, per la seva banda, va destacar l’esforç que suposa, en aquests moments, mantenir actives entitats com Sabadell més Música, però va mostrar-se esperançat que la situació es revertirà en poc temps. Carles Rossinyol va admetre que la Cultura passa un moment pressupostàriament baix i va exhortar els presents a mantenir la tenacitat i la il·lusió per aconseguir superar aquest moment, mentre que Quim Carné va lamentar que les entitats com Sabadell més Música hagin de suportar dues pressions a l’hora: la que pateix el món cultural en general i la cultura catalana en particular.

El Premi Nacional Agustí Borgunyó ha arribat aquest any a la seva onzena edició. El Jurat del guardó va escollir Esteve Molero com a guanyador per unanimitat “per la creació de noves propostes, la reinterpretació dels clàssics i per aportar una visió singular de la cobla".  En l’elecció hi ha influït també el fet que Molero sigui “una persona jove que està conquerint envejables nivells musicals en les seves composicions i adaptacions de músiques clàssiques” i les hagi fet arribar “als principals faristols de les cobles de casa nostra”.

Esteve Molero i Olivella és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona, especialista en música moderna i format en el Conservatori de Rotterdam com a compositor i arranjador de jazz. Ha estat guionista dels programes de Televisió de Catalunya Sardana (1997-2001) i Nydia (2001) i del programa Sardanes en escabetx a Ràdio Rives (1993). Igualment, ha exercit com a trompetista a la Cobla Galana, la Cobla de Cambra de Catalunya, el Caselles Sextet Folk, La Principal del Metro i els Ministrils de Vilanova. Com a compositor destaca la seva obra Echu Mingua, que va composar l’any 2008 per encàrrec del Memorial Joaquim Serra. També Destaquen les seves composicions pels festivals Jazz International Rotterdam, Sofia Music Week International Festival, International Community Arts Festival o Festival Internacional de Música Pau Casals. És arranjador de la Barcelona Jazz Orquestra, líder de Companyia Catalana de Latin Jazz, director de la Cobla Marinada i productor del grup de pop Bulma.

El lliurament de divendres passat precedeix un dels actes més importants previstos per Sabadell Més Música aquest any. Es tracta del concert extraordinari Els solistes de la cobla, a càrrec de la Cobla Simfònica Catalana sota la direcció de Marcel Sabaté. El concert, que es portarà a terme el proper 30 de març (18h) al Teatre Principal de Sabadell, servirà per presentar les noves incorporacions a la formació, que depèn de Sabadell Més Música, i un repertori integrat per obres que requereixen un gran virtuosisme per part dels solistes. Les localitats ja estan a la venda, tant a la taquilla del Principal com a través d’internet.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!