Associació Músics per la Cobla

Enregistraran sardanes de Garreta a l'Auditori Pau Casals

Es reuniran trenta músics per donar vida a la Cobla de Cambra de Catalunya, els quals han estat escollits, per la seva rellevància, entre les cobles més importants del país

Redacció El Vendrell 08-04-2014 11:17 Lectures 1681

Arxivat a:

Ajuntament del Vendrell. Enregistraran sardanes de Garreta a l’Auditori Pau Casals

Ajuntament del Vendrell. Enregistraran sardanes de Garreta a l’Auditori Pau Casals

Els dies 14 i 15 d'abril, a l'Auditori Pau Casals, l'Associació Músics per la Cobla enregistrarà un bloc de quinze sardanes del mestre Juli Garreta, a càrrec de la Cobla de Cambra de Catalunya, sota la direcció de Bernat Castillejo.

L’enregistrament d’obres de destacats compositors de sardanes a les instal·lacions de l’Auditori Pau Casals va començar fa vint anys, dels quals en destaquen, entre d’altres, Josep M. Bernat, Joan Manen, Joaquim Serra o Enric Casals.

Durant aquests dos dies es reuniran trenta músics per donar vida a la Cobla de Cambra de Catalunya, els quals han estat escollits, per la seva rellevància, entre les cobles més importants del país. Aquestes sardanes s'ajunten a les vint-i-cinc que ja han estat enregistrades en els anys anteriors per poder completar el que serà el primer volum de l'obra sardanística del mestre guixolenc.

Els musicòlegs Bernat Castillejo i Anna Costal han treballat en l'obra de Garreta i estan aportant la seva col·laboració perquè l'enregistrament tingui tot el rigor que el projecte mereix. Jesús Ventura i Josep Maria Serracant tenen cura de la producció del projecte.

L'enregistrament al barri marítim de Sant Salvador, al Vendrell, té una connotació important, ja que Garreta gaudí d’una extraordinària estima de part de Pau Casals, que li estrenà bona part de la seva música orquestral. Durant els estius dels anys 1920 al 1925, Garreta el visitava i la cobla La Principal de La Bisbal interpretava per al mestre Casals les darreres sardanes que havia compost.

En aquest important i continuat projecte de l’Associació de Músics per la Cobla, d’anar recuperant l’obra de compositors importants, hi contribueix el Patronat Municipal Auditori Pau Casals amb la cessió de les instal·lacions, les quals destaquen per les bones condicions acústiques, i fan que durant dos dies l’Auditori Pau Casals sigui centre de trobada dels músics de cobla més destacats d’arreu del país.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No