Irregularitats a la Feria

Cunit substitueix la Feria d'Abril per unes jornades culturals andaluses

L'associació que organitzava la Feria va ser denunciada a l'Oficina Antifrau de la Generalitat per irregularitats en el cobrament de les taxes

Redacció Cunit 08-04-2014 11:43 Lectures 2442

Arxivat a:

Escuela Antonio Santiago. Feria de Abril de Cunit

Escuela Antonio Santiago. Feria de Abril de Cunit

Cunit acollirà el proper pont de primer de maig unes jornades culturals andaluses, organitzades per l’Ajuntament amb la col•laboració de les entitats dedicades a la cultura andalusa. Aquestes jornades comptaran amb la presència de casetas i actuacions musicals.

Aquestes jornades es celebraran en substitució de la tradicional Feria de Abril que es celebrava a Cunit, que enguany no es celebrarà degut a la recent dissolució de l'associació Asociación Cunit, por la Feria de Abril de Andalucía, responsable de l'organització de la Feria durant 18  anys, tal i com es va fer públic en el Plenari de la Corporació Municipal del passat 27 de març.

Segons la informació de que disposa l’Ajuntament, la Oficina Antifrau de la Generalitat de Catalunya va rebre una denúncia anònima, a partir de la qual va obrir diligències per revisar els convenis formalitzats per l’Ajuntament de 2009 a 2011 amb la Asociación per donar suport a la realització de diverses edicions de la Feria de Abril. En aquesta acció de l’Oficina Antifrau s’apunta a la irregularitat de que els convenis eximien la Asociación del pagament de les taxes de les llicències d’activitat, fet incompatible amb el marc legal vigent.

Per això, davant aquesta situació que ha derivat en la dissolució de la Asociación, l’Ajuntament ha pres la iniciativa, tal i com va fer l’any 2012, per celebrar una activitat alternativa que respongui a la disposició i a la demanda de les entitats dedicades a la cultura andalusa  i d’altres associacions culturals o festives. Aquestes entitats  que ja estan col•laborant amb l’ajuntament per la organització són per ara: Pasión Flamenca, Aires Nuevos, Casa de Andalucía de Cunit, Casa de Andalucía del Baix Penedès, i la Coordinadora del Carnaval.

Com és d’esperar, les dimensions i característiques d’aquestes activitats culturals s’adequaran a la disponibilitat de recursos econòmics i logístics de l’Ajuntament, així com a tot el marc legal. En aquest sentit, s’ha elaborat unes bases reguladores que acotaran les característiques de les activitats i  que els propers dies es faran públiques, per facilitar la participació de les entitats en l’organització tot garantint les condicions d’igualtat d’oportunitats i pública concurrència.

També es contempla la presència d’atraccions de fira.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No