Diada de Sant Jordi

Els castellers de les Roquetes arrenquen la temporada 'a tota màquina'

Va ser en el marc de la Diada de Sant Jordi amb els Castellers de Castelldefels i els Vailets de Gelida

Angi Peña Alba Sant Pere de Ribes 29-04-2014 11:30 Lectures 1454

Arxivat a:

Javii LG. Diada de Sant Jordi dels Castellers de les Roquetes

Javii LG. Diada de Sant Jordi dels Castellers de les Roquetes

Els castellers de les Roquetes van actuar aquest diumenge a la plaça de Vinya d’en Petaca de Les Roquetes, en el marc de la Diada de Sant Jordi. L’actuació es va celebrar amb dues colles convidades, els Castellers de Castelldefels i els Vailets de Gelida.

En primera ronda, els roquetencs van obrir plaça amb un quatre de sis. Un castell petit per l’estructura del tronc passant els terços a segons amb un possible quatre de set molt aviat. Va ser alçat lentament però, mentre la seva descarregada va estar molt parat.

En segona ronda els castellers de Les Roquetes van tirar un tres de sis amb l’agulla. Va ser un castell que no va haver-hi cap tipus de problema ni al carregar-lo ni en desarreglar-lo, ja que va quedar un castell de fotografia a l’hora que l’enxaneta va marcar l’aleta de l’agulla.
En ultima ronda, els grisos decideixen alçar la primera torre de sis a la tercera actuació de la temporada 2014, aquest castell va ser consolidat a meitats de la temporada passada, aquest any en poc temps ja el tenen present i aquest fet dona molt bones vibracions a la colla tenen més esperances de alçar un castell de set. Aquest castell va prendre complicacions a l’alçada de dosos, el tronc va començar a separar-se, però, els homes de Juan Carlos van saber aturar aquest moviment que finalment va donar la seva descarregada sense cap problema. La colla va estar molt satisfeta per batre la torre de sis.

En ronda de pilars els castellers de Les Roquetes van tirar un pilar de quatre, descarregat sense cap problema.

Per part de les altres colles començant pels Castellers de Castelldefels, en primera ronda van carregar un tres de set, en segona ronda van alçar un tres de sis amb l’agulla que va ser descarregat sense cap problema, en ultima ronda van pujar un quatre de sis i per finalitzar l’actuació van descarregar un pilar de cinc molt treballat. Per part dels Vailets de Gèlida, en primera ronda van intentar el quatre de sis, que per problemes del tronc va haver de desmuntar-se, en segona ronda van descarregar un tres de sis, en tercera ronda van tornar amb el quatre de sis que finalment el descarregaren i per finalitzar l’actuació van descarregar un pilar de quatre.

 


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No