Festes de la Segregació

Els Castellers de Les Roquetes actuen al delta de l'Ebre

Els castellers de Les Roquetes assajaran divendres amb la Jove de Sitges al Palau del Rei Moro a partir de les 21:30h

Angi Peña Alba Sant Pere de Ribes 22-05-2014 12:24 Lectures 899

Arxivat a:

Javii LG. Els Castellers de Les Roquetes actuen al delta de l'Ebre

Javii LG. Els Castellers de Les Roquetes actuen al delta de l'Ebre

Els Castellers de Les Roquetes van actuar diumenge passat, amb el marc de la Diada Castellera de Primavera, dins de les Festes de la Segregació del municipi, a les 12:00 del mig dia a la plaça de l’Ajuntament. Van actuar amb els amfitrions Xiqüelos i Xiqüeles del Delta i amb els Castellers de Gavà.

Les tres colles van obrir plaça amb un pilar de quatre de salutació. En primera ronda els roquetencs van descarregar un solvent tres de sis amb l’agulla. En segona ronda van alçar un quatre de sis, que dona peu a pensar en castells de set un futur molt proper. En tercera ronda els grisos van fer un intent desmuntat de torre de sis, va a haver problemes al tronc i per això no va poder estar descarregada. En aquesta temporada ja es la segona vegada que s’intenta aquesta temporada, un d’elles amb èxit. En ronda de repetició els de camisa grisa van fer un intent desmuntat de tres de sis que no va poder ser descarregat a causa del cansansi d’una diada llarga. Per acomiadar la Diada van descarregar un pilar de quatre, sense cap problema.

Pels roquetencs ha sigut un dels desplaçaments més llargs de la seva història i els ha agradat molt visitar les terres de l’Ebre en aquesta Diada de primavera.

Per par de les altres colles el Xiqüelos i Xiqüeles del Delta van obrir plaça amb un quatre de sis, amb moltes estrenes al troncs. En segona ronda es van atrevir amb el tres de sis amb agulla i el van poder descarregar. En tercera ronda malauradament no van poder carregar el quatre de sis amb agulla. Per finalitzar la Diada van alçar un pilar de quatre.

Els Castellers de Gavà en primera ronda van descarregar un tres de sis molt treballat. En segona ronda van pujar un tres de sis amb agulla que va formar complicacions durant l’alçament del tronc. En tercera ronda els Blaus de Gavà, van descarregar la torre de cinc que va ser descarregada sense cap problema. Per acomiadar la  Diada van descarregar un pilar de quatre.

Els castellers de Les Roquetes divendres 23 assajaran amb els Castellers de la Jove de Sitges al Palau del Rei Moro a partir de les 21:30h. Els de camisa grisa aprofitaran aquesta oportunitat per fer proves del futur quatre i tres de set. La temporada passada ja volien fer l’intent de castells de set però, per falta de pràctica, no és va poder assolir l’objectiu. Aquest any sembla que comencen a preparar-se amb molta força i ànims. Pot ser aquesta temporada els de color gris s’emportin a casa els seus primers castells de set.


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No