SANT PERE 2014

Ribes es tenyeix de gris ciment

Després de trenta anys, el municipi torna a tenir una colla de set: els Castellers de les Roquetes prenen el relleu dels desapareguts Castellers de Ribes

Arnau Gea / Angi Peña Alba Sant Pere de Ribes 09-07-2014 21:32 Lectures 21967

Arxivat a:

Maite Gomà. Ribes es tenyeix de gris ciment

Maite Gomà. Ribes es tenyeix de gris ciment

Les tres colles de la comarca del Garraf s'iniciaren amb un pilar de quatre de salutació. A continuació, els castellers de les Roquetes van obrir plaça amb un cinc de sis. El tercer de la temporada i que ja no els suposa cap complicació. El castell va pujar una mica lent i no va tenir cap problema ni per carregar-lo ni per descarregar-lo així doncs es va completar amb tot èxit. Aquest cinc ja es un castell que tenen per la mà i perfectament assolit.

En segona ronda els Roquetencs ja eren decidits a fer el pas definitiu als castells de set, el castell va pujar fins a l'alçada de dosos i ja pujaven acotxador i enxaneta, en el moment que el cap de colla va decidir desmuntar-lo per la relliscada de la canalla a l'hora de pujar. Això va servir per a deslliurar nervis en veure que l'estructura era clavada i no els suposava cap entrebanc.

En ronda de repetició els de la camisa gris ciment eren decidits a seguir fen el pas definitiu i coronar el primer castell de set de la seva història. El castell va pujar lentament i decidit aquest cop perfecte de mesures en que la canalla no va dubtar de pujar ràpidament així aquesta estructura es va poder coronar i es va produir l'esclat dels components de la colla ja que en les darreres proves només es va arribar a posar dosos. Posteriorment a la coronació la canalla i els membres del tronc van baixar amb tota tranquil·litat ja que no es va moure en cap moment, va ser com si l'haguessin fet moltíssims cops i no pas la primera vegada. Quan van baixar quarts l'alegria es va desfermar en veure que es podia descarregar i evidentment va ser així. Els castellers de les Roquetes van fer possible el somni de ser colla de set. D'aquesta manera Sant Pere de Ribes tornava a tenir una colla local de set trenta anys desprès de que ho aconseguissin els desapareguts Castellers de Ribes

En tercera ronda els de Juan Carlos van fer la torre de sis. Amb els nervis ja passats els Roquetencs van pujar l'estructura del dos amb tranquil·litat, tot i així es va haver de treballar per al continu moviment que es va produir a la part de segons a causa de la diada llarga. Tot i que l'estructura es va completar amb tot èxit. Aquesta estructura la van aconseguir per primer cop, ara fa un any a la mateixa plaça on s'ha pujat un pis més i que aquesta temporada ja l'han descarregat en tres ocasions.

En ronda de pilars els de les Roquetes van muntar dos pilars de quatre, dedicats a la població de Ribes. Així va acabar la millor actuació dels Castellers de les Roquetes en la seva jove història de tres anys de castells.

Els Roquetencs tenen un ''bolo'' el dimarts al poble espanyol de Barcelona i actuen per un grup d'alemanys i dissabte actuen a les sis a la plaça de la vila de Vilafranca del Penedès juntament amb la Jove de Vilafranca.

L'objectiu de la tècnica per aquesta temporada és aconseguir primer el tres de set i desprès la clàssica de set. Segons les seves intencions podríem veure el tres de set a la diada d'estiu de Sitges el dia 20 de juliol


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No