La música a les venes

John Jacobsen, un DJ vilafranquí a l'elit internacional

La seva àmplia trajectòria inclou remescles realitzades per artistes de talla mundial com Shakira, Bob Marley, Alicia Keys, Alejandro Sanz o Pitbull

Roger Vives Vilafranca del Penedès 03-08-2014 9:04 Lectures 3763
EIX. John Jacobsen, un DJ vilafranquí a l’elit internacional

EIX. John Jacobsen, un DJ vilafranquí a l’elit internacional

El vilafranquí Joan Manel Aran Jacobsen, artísticament conegut com a DJ John Jacobsen, és als seus 33 anys un reconegut productor i disc jockey de fama internacional, sobretot des que l’any 2009 es convertí en un dels DJ residents a Pacha Eivissa (el que es tradueix en sessions de dues hores en deu dels vint dissabtes que dura la temporada estiuenca a la festiva illa balear) fet que, alhora, li permet prendre part del World Tour del que ell mateix anomena “el millor club del món” en aquest sector.

La seva àmplia trajectòria inclou remescles realitzades per artistes de talla mundial com Shakira, Bob Marley, Alicia Keys, Alejandro Sanz o Pitbull. A més, les seves produccions han aconseguit els darrers anys els llocs més alts de les llistes de vendes, publicant pels millors segells discogràfics del món. Fins al dia d’avui ja ha realitzat un centenar de produccions entre singles i remescles. Aquesta tardor, a més, sortirà a la venda el seu primer àlbum, titulat “We are one”.

Però tot té un inici. En aquest cas, el començament dels començaments es remunta a quan cursava 7è d’EGB a l’escola Estalella Graells de Vilafranca (on popularment se’l coneixia com a ‘Koeman’) i, per malaltia de l’encarregat de fer-ho, va posar les cançons ens uns assajos (amb tres campanes escolars incloses fins que el van enxampar) a uns amics que havien de participar a un concurs de ball de breakdance. Des d’aquest punt tant embrionari ha acabat actuant en ciutats d’arreu del món, algunes tan remotes com Vladivostok o Khabarovsk que aprecien el seu talent i el contracten any rere any a títol individual durant el darrer lustre. Mirant enrere li sobta pensar que “el que amb 16 anys feia al pub La Taronja de Sant Pere de Riudebitlles, per exemple, ara ho faig a l’est de Rússia”.

En total, ofereix una setantena d’actuacions cada temporada i enguany una d’elles serà a la Festa Major de Vilafranca, de manera gratuïta, després de sis anys sense fer-ho a casa seva, “cosa que em fa molta il•lusió”. Així, per l’empalmada de ‘La Més Típica’ Jacobsen prepara una de les seves habituals sessions de house (que en funció de l’escenari “són més comercials o més undergrounds”) amb la particularitat d’incloure “pinzellades de les cançons dels balls de la Festa Major”.

La seva trajectòria inclou sessions en tot tipus d’escenaris, tant diversos com el Gran Premi de Fórmula 1 de Monza, els X-Fighters de Madrid o en llocs més privats com vaixells en alta mar.

La vida de Jacobsen és la passió que sent per la feina, tal i com ell explica “dormo entre 6 i 8 hores i quan estic despert em dedico a treballar, ja sigui produint, gravant sessions o amb el meu equip de màrqueting”. La feina, a més, li comporta moltes jornades lluny de la seva residència a Vilafranca. En aquest sentit, destaca que “sempre m’agrada tornar a casa”. Tanta dedicació però, no és obstacle per ser tenir una vida familiar com qualsevol altre persona, de fet, al mes de setembre contraurà matrimoni amb la seva parella des de fa nou anys.

Amb tot, una de les coses de les que més se n’enorgulleix és el fet de que el reclamin discoteques el dia que aquestes celebren el seu aniversari. “Crec que el dia més important, de màxima celebració, per una discoteca és quan fa anys; i quan a final d’any te n’adones que has fet 20 sessions diferents en aniversaris et sents molt satisfet, sobretot quan repeteixes, ja que l’èxit no és anar a un lloc actuar, sinó que és que et demanin que hi tornis”.


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No