Concurs de castells de set

Els Castellers de les Roquetes es classifiquen per al Concurs de Torredembarra

Enguany hi participaran 11 colles i els Castellers de les Roquetes seran els encarregats d'obrir plaça

Redacció Sant Pere de Ribes 09-09-2014 20:19 Lectures 18380

Arxivat a:

Els Castellers de les Roquetes s'han classificat per  al concurs de castells de Torredembarra del dia 28 de setembre que es dura a terme a la plaça del Castell. Aquest es el primer cop que es classifiquen per una actuació d'aquestes característiques i en què només hi van colles que fan castells de set. Aquesta és la recompensa de l'esforç d'aquesta temporada en el que han fet el salt als castells de set pisos. Aquesta noticia es va donar a conèixer dies abans del sorteig del dissabte 6 de setembre que es va dur a terme a l'antiga audiència de Tarragona on es sortejava el lloc de la plaça i l'ordre de l'actuació de les tres jornades del Concurs de Tarragona. El concurs de Torredembarra, annexat aquest any al Concurs de Tarragona, que es celebra cada dos anys, és l' hereu de l'antic Concurset. Enguany hi participaran 11 colles i els Castellers de les Roquetes seran els encarregats d'obrir plaça, just al centre, en una ronda conjunta amb els Tirallongues de Manresa, els Castellers de Badalona i la Jove de Vilafranca. Aquesta serà una gran ocasió per demostrar la gran temporada que els Roquetencs han fet amb castells importants com el quatre de set, primer que van fer a en la seva història i ara mateix sostre de la colla, la torre de sis descarregada amb nombroses ocasions, el tres i el quatre de sis i les mateixes estructures amb agulla ja més que assolits i que fins i tot li han tret la pinya en dues ocasions i el cinc de sis que encara no ha caigut en tota la temporada.

L'activitat de la colla no cessa arran de la diada nacional de Catalunya i la celebració del seu tercer aniversari. diumenge passat va rebre un reconeixement per part de l'ajuntament per la seva tasca en la difusió de la cultura catalana al nucli de Les Roquetes i Ribes.  Dijous en el marc de la Diada els de la camisa grisa van alçar un pilar de quatre a l'acte oficial de Ribes i un altre al de Les Roquetes. Aquest dissabte els Roquetencs celebren el seu tercer aniversari en una diada a la Vinya d'en Petaca juntament amb els Laietans de Gramanet a les 18:30. Tot i que a les 17h començaran els actes de la celebració on hi haurà una Xocolatada i un taller de castells.


"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No