Institut d'Estudis Penedesencs

Ramon Arnabat, nomenat membre del nou Consell Social de la Cultura

L’historiador i president de l'Institut d'Estudis Penedesencs representarà el moviment associatiu cultural català

Redacció Vilafranca del Penedès 24-02-2015 12:04 Lectures 932
IEP. Ramon Arnabat, nomenat membre del nou Consell Social de la Cultura

IEP. Ramon Arnabat, nomenat membre del nou Consell Social de la Cultura

El proper dimarts dia 3 de març de 2015, es constituirà el Consell Social de la Cultura, un nou òrgan consultiu que pretén que els sectors socials i econòmics participin més intensament en el desplegament de la vida cultural. Aquest nou consell estarà format per 52 membres del món econòmic, social i cultural.

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha nomenat com un dels membres d’aquest Consell a l’historiador i president de l’IEP, Ramon Arnabat, en representació del moviment associatiu cultural català. Tant per l’IEP, com per Ramon Arnabat, aquest nomenament representa un reconeixement de la tasca realitzada per l’IEP al llarg dels seus 38 anys d’existència i que s’afegeix a la concessió de la Creu de Sant Jordi l’any 2014.

El nou òrgan farà un seguiment del sector i de les polítiques públiques del govern. Entre altres funcions, segons la conselleria de Cultura, vetllarà per assolir la màxima socialització del fet cultural i assessorar o emetre informes sobre polítiques  adreçades  a aconseguir-ho. A més, haurà de fer el seguiment del pla d’actuació  anual del Departament de Cultura i de la seva incidència en la societat, així com la participació catalana en els programes de la Unió Europea. Una altra de les seves missions serà analitzar els plans estratègics, la formació de clústers, l’estat de la formació i els recursos educatius en l’àmbit cultural.

Cap dels seus membres, segons el comunicat de la Generalitat, percebrà cap remuneració ni indemnització per assistir als plens i les sessions de treball. El Consell comptarà amb 3 representants de les associacions empresarials, 2 de les organitzacions sindicals, 4 de les cambres de comerç, 2 de les organitzacions de consum, 4 de la Confederació de Comerç de Catalunya, 2 dels col·legis professionals i 5 dels mitjans de comunicació públics i privats.

De l'àmbit associatiu, hi haurà 2 representats del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, 2 del Consell de la Gent Gran, 2 del Consell Nacional de les Dones, 2 del Consell Escolar, 2 del Consell Interuniversitari, 1 del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, 5 de les organitzacions professionals, associacions i clubs del sector cultural, i 2 de les organitzacions associatives d'ens locals més representatives de Catalunya.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No