6a Trobada

La Granada reuneix la Corda de les escoles de música de la Vegueria Penedès

Els alumnes van formar una macroorquestra integrada per 108 violins, 21 violes, 48 violoncels i 12 contrabaixos

Redacció La Granada 24-02-2015 12:11 Lectures 1082

Arxivat a:

Pep Bonet. La Granada reuneix la Corda de les escoles de música de la Vegueria Penedès

Pep Bonet. La Granada reuneix la Corda de les escoles de música de la Vegueria Penedès

El dissabte 21 de febrer, el Centre Cívic de la Granada va acollir la 6a Trobada de Corda de les escoles de música de les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf, vinculades a l’Associació Catalana d’Escoles de Música.

Enguany l’amfitriona era l’Escola de Música de l’Alt Penedès i la trobada es va celebrar en una de les seves seus, la Granada. 178 alumnes de les escoles de música Clau de Sons, de Vilafranca; el Retiro, de Sitges; les escoles municipals de música d’Igualada, Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia, Llorenç del Penedès, el Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Sitges, i l’Escola de Música de l’Alt Penedès, van participar en aquesta trobada d’instruments de corda.

Els alumnes van formar una macroorquestra integrada per 108 violins, 21 violes, 48 violoncels i 12 contrabaixos. Al llarg del matí van assajar quatre peces que van oferir en forma de concert de clausura: “Las Marionas”, una dansa barroca arranjada per Jordi Gironès i dirigida per David Andújar, professor de l’escola de música Clau de Sons de Vilafranca; “Ye Banks and Braes”, una dansa escocesa escrita per Robert Burns el 1791, arranjada i dirigida per Neus Carles, professora de l’Escola de Música de l’Alt Penedès; “El Xotis de la Relliscada”, arranjat per Eduard Mañé i dirigit per Jaume Safont, professor de l’Escola de Música del Vendrell, i finalment una peça creada expressament per a l’ocasió per Xavier López, la “Pop Song”, que va dirigir el professor de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vilanova i la Geltrú, Daniel Gil. El concert va comptar amb la col·laboració del bateria Miquel Portet, professor de l’Escola de Música de l’Alt Penedès.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No